Sport Danas

Sport Danas

Tko će roditeljima koji deset godina ulažu ogromne novce u svoje dijete u sportu nadoknaditi ovih šest mjeseci. Tko će sportašu s ambicijama nadoknaditi izgubljeno. Zašto samo brinu o osjećaju vlasnika trgovačkih centara što nisu radili nedjeljom. Pa ni jedna trgovkinja nije ni željela raditi nedjeljom. A svaki sportaš je htio trenirati i roditelji su i dalje željeli platiti tu aktivnost. Potrošli i sve je propalo. Ustavni sud raspravlja o radu nedjeljom. A tko će meni kao roditelju nadoknaditi novce. Ustavni sud?

Hrvatska i Srbija ne puštaju sportaše u školske sportske dvorane. Time su već neko vrijeme omogućili propadanje mladih sportaša kojima su sportske dvorane u školama jedino dostupne. Gradovi i općine su izgradile školske dvorane u sklopu škola da ih mogu koristiti na učinkovit način. Tijekom dana za nastavu, a u večernjim satima za svoje sportske klubove redom za amatere i mlade sportaše. Mladi sportaši mogu u noćni klub, u kafiće, mogu u McDonalds, mogu u natrpane tramvaje i autobuse, ali pridržavajući se svih higijenskih mjera u svoju trening dvoranu ne mogu. Inače, još prije dva mjeseca svi su klubovi dobili naputke od HZJZ kojih se mjera moraju pridržavati tijekom treninga u zatvorenom prostoru. I nije problem ih se pridržavati. Ali ravnatelji i Ministarstvo su neumoljivi

U Čakovcu je održan tradicionalni Međimurje Open koji je bio kontrolni turnir za širi spisak kadetske, juniorske i U21 selekcije u borbama i katama.

Za samo nekoliko poena u jednom setu između tri po bodovima izjednačene ekipe Pule, Osijeka i Opatije, Osijek nije ušao u polufinale, dok je Pula na kraju postala prvak Hrvatske. U muškoj konkurenciji KOP Retfala je u kadetskoj bila 3., a u juniorskoj konkurenciji 2., a AOK Osijek u juniorskoj je prvak države, a u kadetskoj viceprvak.

I drugi sraz KOP Žnjana iz Splita i KOP Retfale iz Osijeka završio je pobijedom Spličanki na juniorskom prvenstvu Hrvatske za juniorke u odbojci na pijesku. Na igralištu u Podstrani ove dvije ekipe susrele su se prvo u skupini, da bi u finalu Žnjan osvojio zlato, a Retfala srebro.

Nedjelja, 16 Kolovoz 2020 06:42

KOP Retfala i Osijek zapele u polufinalima

Na kraju nakon međusobnog odmjeravanja snaga bronca je pripala KOP Retfali, dok je u finalu KOP Čakovec pobijedio KOP Siget.

Veliki dio ritmičkih gimnastičarki KRG Osijeka nalazi se na ljetovanju. Koliko mogu aktivne su i na moru što je vidljivo i po fotografijama koje su s ljetovanja poslale Barbara Čuljak i Larisa Ivanković. Uskoro ponovno počinju treninzi i u Osijeku s nadom da će nakon 6 mjeseci uspjeti ući u neku od sportskih dvorana u gradu na Dravi.

Emil Baltić u sportskim vodama i Rijeke i Hrvatske, te odbojkaškog svijeta znan je kao kondicijski trener. Trenutno brine o kondiciji juniorske i seniorske ženske odbojkaške reprezentacije Hrvatske. S juniorkama je trenutno na priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U Osijeku smo razgovarali s njim njegovoj velikoj ljubavi. Poljoprivredi, ovčarstvu i njegovu imanju u Lici

KOP Retfala i u muškoj i u ženskoj kategoriji završili su natjecanje u ovogodišnjem izdanju 1. hrvatske odbojkaške lige na šestim pozicijama, dok je AOK KOP Osijek zauzeo posljednje osmo mjesto. Posljednaj tri dana obje ekipe Retfale imale su teške protivnice. Za malo su uspjele bod uzeti ekipi KOP Jarun ali rulet trećeg seta i nespretnost sutkinje ipak dovele do gubljenaj boda i daljnje borbe za petu poziciju. Iako su iznenadile prvakinje KOP Siget i odigrale neriješeno i pobijedile bodove ipak su se na kraju ova dva dana igranja tri posljednja kola u Podstrani morali zadovoljiti prošlogodišnjim dosegom, šestim mjestom. Mlade odbojkašice Osijeka u tri posljednja kola u čak dvije utakmice odigrale su neriješeno i imali po jednu pobjedu protiv KOP Čakovec i iznenanađujuće protiv ekipe iz Pule na kraju su kao i KOP Opatija imale isti broj bodova ali zahvaljujući lošijoj set razlici ipak ostali na posljednjem mjestu. Seniori su pak imali teške protivnike posjednja tri kola pa su s četvrtog mjesta na kraju pali na šesto.

OPŠIRNIJE

Odlično vrijeme i dobro raspoloženje. Seniori uhvatili bod protiv KOP Zagreba, AOK KOP Osijek iznenadio protiv Puljanki, ali kiksao protiv KOP Jaruna, te KOP Retfali za malo u tie breaku iz ruku ispao bod protiv KOP Jarun (OVDJE POGLEDAJTE VIDEO SNIMKE NEKIH UTAKMICA)

<< Početak < Prethodno 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeće > Kraj >>
Stranica 1 od 105