Sport Danas

Sport Danas

ŽOK Osijek je najbolji pobijedivši sve utakmice. Od slavonskih ekipa nastupili su još ŽOK Ferivi Višnjevac na 15.mjestu, te iza 17. mjesta plasirali se još OK Đakovo, OK Kolonija Slavonski Brod, OK Našice i AOK Osijek.

Pjeskašice AOK Osijeka i KOP Retfale iako su još na svom retfalačkom terenu na pijesku započinju i svoju dvoransku sezonu. Danas počinju igre u skupini gdje će odmjeriti snage s OK Sinj, OK Kastav i HAOK Gorica. Iako nisu ni jednom održali zajednički trening cijele ekipe, niti pokušali uigrati postavu one će pokušati ostvariti prolaz skupine za što je potrebno osvojiti minimalno drugo mjesto. Trener Damir Rukovanjski u zadarski Faklensteiner hotel odveo je Karlu Krstić, Deu Kopljar, Anu Ivanković, Anju Kolarević, Ingu Rukovanjski, Ivu Šikić, Helenu Floreani, Saru Đurišić, Elu Lazarević, Auroru Lubinu Jukić, Petru Mrak i Niku Čuturu

U ženskoj konkurenciji mlađe kadetkinje ŽOK Osijeka osvojile su 4. mjesto, OK Belišća osmo, OK Kolonija iz Slavonskog Broda 12., a OK Čepina 17., U muškoj konkurenciji MOK Mursa je treća, a Dino Šoš izabran je za najboljeg blokera turnira. Nažalost, iako su bili prijavljeni pred prvenstvo su od natjecanja uslijed posljedica korona krize odustale ekipe OK Baranja, AOK Osijek i OK Ferivi Višnjevac Osijek.

Tko će roditeljima koji deset godina ulažu ogromne novce u svoje dijete u sportu nadoknaditi ovih šest mjeseci. Tko će sportašu s ambicijama nadoknaditi izgubljeno. Zašto samo brinu o osjećaju vlasnika trgovačkih centara što nisu radili nedjeljom. Pa ni jedna trgovkinja nije ni željela raditi nedjeljom. A svaki sportaš je htio trenirati i roditelji su i dalje željeli platiti tu aktivnost. Potrošli i sve je propalo. Ustavni sud raspravlja o radu nedjeljom. A tko će meni kao roditelju nadoknaditi novce. Ustavni sud?

Hrvatska i Srbija ne puštaju sportaše u školske sportske dvorane. Time su već neko vrijeme omogućili propadanje mladih sportaša kojima su sportske dvorane u školama jedino dostupne. Gradovi i općine su izgradile školske dvorane u sklopu škola da ih mogu koristiti na učinkovit način. Tijekom dana za nastavu, a u večernjim satima za svoje sportske klubove redom za amatere i mlade sportaše. Mladi sportaši mogu u noćni klub, u kafiće, mogu u McDonalds, mogu u natrpane tramvaje i autobuse, ali pridržavajući se svih higijenskih mjera u svoju trening dvoranu ne mogu. Inače, još prije dva mjeseca svi su klubovi dobili naputke od HZJZ kojih se mjera moraju pridržavati tijekom treninga u zatvorenom prostoru. I nije problem ih se pridržavati. Ali ravnatelji i Ministarstvo su neumoljivi

U Čakovcu je održan tradicionalni Međimurje Open koji je bio kontrolni turnir za širi spisak kadetske, juniorske i U21 selekcije u borbama i katama.

Za samo nekoliko poena u jednom setu između tri po bodovima izjednačene ekipe Pule, Osijeka i Opatije, Osijek nije ušao u polufinale, dok je Pula na kraju postala prvak Hrvatske. U muškoj konkurenciji KOP Retfala je u kadetskoj bila 3., a u juniorskoj konkurenciji 2., a AOK Osijek u juniorskoj je prvak države, a u kadetskoj viceprvak.

I drugi sraz KOP Žnjana iz Splita i KOP Retfale iz Osijeka završio je pobijedom Spličanki na juniorskom prvenstvu Hrvatske za juniorke u odbojci na pijesku. Na igralištu u Podstrani ove dvije ekipe susrele su se prvo u skupini, da bi u finalu Žnjan osvojio zlato, a Retfala srebro.

Nedjelja, 16 Kolovoz 2020 06:42

KOP Retfala i Osijek zapele u polufinalima

Na kraju nakon međusobnog odmjeravanja snaga bronca je pripala KOP Retfali, dok je u finalu KOP Čakovec pobijedio KOP Siget.

Veliki dio ritmičkih gimnastičarki KRG Osijeka nalazi se na ljetovanju. Koliko mogu aktivne su i na moru što je vidljivo i po fotografijama koje su s ljetovanja poslale Barbara Čuljak i Larisa Ivanković. Uskoro ponovno počinju treninzi i u Osijeku s nadom da će nakon 6 mjeseci uspjeti ući u neku od sportskih dvorana u gradu na Dravi.

<< Početak < Prethodno 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Slijedeće > Kraj >>
Stranica 8 od 113