Naša prva godina

"Ako nešto ne radite s punim srcem, nešto u vama neće dopustiti da postignete pun uspjeh." 

R.Bach

Punim srcem, s velikom dozom entuzijazma i nepresušnom ljubavi prema sportu skupina sportskih novinara i zaljubljenika u sport došla je na ideju o osnivanju regionalnog sportskog portala. I tako smo prije 12 mjeseci osnovali portal Sport danas.

Kažu da je svaki početak težak. Rekli bi smo i pretežak. Od samog početka djelovanja i rada našeg portala naišli smo na velik broj poteškoća. Od onih financijskih do onih svakodnevnih, organizacijskih. No, to nas nije pokolebalo već suprotno - poticalo nas je da idemo dalje.

Nemojte misliti da smo patetični ili jeftino populistički orijentirani, sve gore napisano zaista stoji. No, uz sve navedeno razumijete i da se moramo malo pohvaliti :)

U jednoj godini postojanja intervjuirali smo velik broj sportaša. Od onih najpoznatijih i najuspješnijih poput Slavka GolužeDomagoja DuvnjakaDamira BičanićaMaide ArslanagićDavida ŠainaRoberta SeligmanaTomislava MarkovićaDonne Vekić,Ive Jukića, brojnih igrača i trenera Osijeka, Cibalije, rukometaša Nexea, kuglačkih genijalacaVilmoša Zavarka, Marija Mušanića i Branka Maneva, nikad zaboravljenih legendi poputIvana GudeljaNenada Bjelice te velikim brojem manje poznatih, ali ništa manje vrijednih sportaša u Slavoniji i Hrvatskoj.

Pisali smo i o, manje ili više, nepravilnostima u našem sportu, poput problema u rukometnom gradu Đakovu do onih nama neshvaćenih događanja u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Posebno smo ponosni na medijsko partnerstvo s manjim klubovima poput Futsal kluba Osijek 031 koji su sportski marketing i PR u gradu Osijeku podigli na novu razinu i uvijek borbenim Osijek Cannonsima koji pokazuju što sport zaista treba biti.

Našu kvalitetu prepoznali su i klubovi iz najvećeg ranga hrvatskog sporta s kojima intenzivno surađujemo poput VK Primorje iz Rijeke, MNK Osijek V.B.K., RK Nexe iz Našica, te naravno Cibalia i Osijek.

U vrlo kratko vrijeme svojom objektivnošću, profesionalizmom, neovisnošću i kvalitetom privukli smo velik broj čitatelja. Pratimo sve sportove, od onih "većih" kao što su nogomet, košarka i rukomet pa sve do onih nepravedno zastupljenih poput stolnog tenisa, gimnastike i u Slavoniji iznimno popularnog kuglanja.

Na našem portalu pronaći ćete vijesti iz nepravedno zapostavljene odbojke, uvijek zanimljive gimnastike, kraljice sporta atletike, raznih borilačkih sportova, a ljubitelji šaha također će doći na svoje kod nas.

Primijetili ste da najviše pozornosti posvećujemo sportašima i kolektivima iz Slavonije i Baranje, no to naravno ne znači da zanemarujemo ostale hrvatske sportaše.

Na našem portalu osim izvještaja sa sportskih terena možete čitati o vijestima iz sporta, sudjelovati u nagradnim igrama, čitati razne sportske analize i najave te kolumne o sportskom klađenju i sportu općenito.

Sport danas svojim čitateljima nudi besplatne informacije koje su pouzdane i istinite. Potpuno smo neovisni od utjecaja politike i velikih medijskih kuća, a uz kvalitetu i pozitivan, ali ne i nerealan pristup prema vijestima i sportskim događajima nastojimo našim čitateljima približiti svijet sporta u našoj regiji, ali i našoj domovini.

Naravno da nije sve bilo idealno i da smo u našoj prvoj godini imali nekoliko 'promašaja', s naše strane nenamjernih, naravno. Znalo se dogoditi da su neki izvještaji kasnili, bilo je i raznih grešaka, ali tko radi taj i griješi. Zar ne?

Također smo otvoreni za sve konstruktivne i dobronamjerne kritike, a nadamo se da ćemo ih i dobiti nekoliko, jer ruku na srce zaslužujemo i to ;)

Brojni suradnici iz Osijeka, Tenje, Đakova, Županje, Požege, Slavonskog Broda, Belišća, Čepina, Višnjevca kao i iz Zagreba dokaz su da smo čitani u cijeloj istočnoj Hrvatskoj, ali i diljem Lijepe naše.

Preko 3.000 članaka u 12 mjeseci. To je naš učinak u našoj prvoj godini. Nekome se čini puno, nekome malo, ali jedno je sigurno - sport je kod nas uvijek na prvome mjestu.

Hvala vam na dosadašnjem praćenju, a nadamo se da ćete i dalje biti uz nas!

Živjeli!

Uredništvo, Sport danas

rknexe2