Petak, 22 Kolovoz 2014 05:57

Osječani pokorili Pećuh

Napisao 

Kadeti vaterpolo kluba Osijek ostvarili su lijep međunarodni uspjeh osvojivši 2. Olympics way water polo U14 turnir u Pečuhu. Uz Osječane, na turniru su nastupili mlade momčadi mađarskih prvoligaša, domaćina PSN Pecsa i Ferencvarosa TC te reprezentacije Katara i Egipta, koji je sudjelovao s dvije selekcije. Osječani su turnir osvojili na superioran način, sa svih pet pobjeda te ukupnu razliku pogodaka 72:29.

Kadeti VK Osijek odličnom igrom i pobjedom protiv ekipe Ferencvárosi TC otvorili su turnir te puni samopouzdanja pobjedili su vrlo uvjerljivo i u preostala četiri susreta. Igra osječkih vaterpolista odlikovala se brzinom, agresivnošću i izvršavanjem trenerovih zamisli te je na kraju takva prije svega kolektivna igra i donijela prevagu nad protivnicima. Uz pehar i zlatne medalje za osvojeno prvo mjesto u Osijek dolazi i trofej za najboljeg golmana turnira Juraja Popijač. O uvjerljivom nastupu nada osječkog vaterpola dosta govori i gol razlika na turniru 72:29.
Kadeti VK Osijek nastupili su u sljedečem sastavu: :
Juraj Popijač, Luka Kovačić(7), Jakob Grgec (21), Đuro Seman(1) Fran Šalavarda, Niko Tomic(10), Sven Kadić(12), Filip Bilandzija (4), David Mijić (14), Frane Šabić(3), Borna Vidaković
Poredak
1.VK Osijek
2.Ferencvárosi TC
3.Egypt-Maadi A
4.PSN Pécs
5.Egypt-Maadi B
6.Qatar
Rezultati
Ferencvárosi TC - VK Osijek 8:10
PSN Pécs – VK Osijek 4:14
VK Osijek - Qatar 18:2
VK Osijek – Egypt-Maadi B 16:6
Egypt-Maadi A - VK Osijek 9:14

cijeli tekst