Nedjelja, 29 Siječanj 2017 16:32

Drugoligaška utakmica u Našicama pravi test za formu mlađih kadetkinja i kadetkinja Agrotehnike

Napisao 

Mlađe kadetkinje i kadetkinje Agrotehnike igrali su ovo kolo 2.seniorske lige u Našicama. Kao i kada je njihova dojučerašnja igračica Tena Lukavski pojača JUG 2 i donijela igračku prevagu, tako je ovoga puta Valentina Đapić u Našicama bila suprotstavljena matičnom klubu i također bila odlučujući faktor za pobjedu Našica

Nekadašnja kadetska reprezentativka Hrvatske, i nakon odlaska iz Agrotehnike prvoligaška igračica ŽOK Osijeka i OK Vukovar bila je i dobar test za Laru Tompa, Tanju Tadić, Noru Perošević, Ivonu Ešegović, Čendresu Vezaj, Larisu Darojković, Katarinu Domjanović, Brunu Gutzmirtl, Sunčicu Jurković, Emu Zgonjanin i Ivu Anušić. Zbog problema s prijevozom nismo mogli povesti 12 igračica pa je treneru falila mogućnost izmjena na pozicijama srednjaka jer su im trebale povremeni odmori, posebno Emi Zgonjanin koja je imala i zadatak blokiranja iskusne Đapićke. Da je bilo mjesta na putu makar i bolesne bilo bi dobro da su išle još ili Kristina Bertić ili Nina Leto. Servis je bio siguran, ali slab i nije donosio poene. No, jako dobra  igra Čendrese Vezaj i Nore Perošević u napadu, kojima su se na prijemu pridružile Lara Tompa i Ivona Ešegović. Iako je imala mali broj treninga Iva Anušić imala je dobre role kod svakog ulaska u igru. Nažalost, Bruna Gutzmirtl na klupi se nije dobro zagrijala što joj je onemogućilo i da odigra bolje i izbori ostanak na parketu dvorane u Našicama. Prvi puta na poziciji tehničara službenu utakmicu igrala je Larisa Darojković koja je na dijagonali s Tanjom Tadić odigrala dosta sigurno. Mjenjala ju je i Katarina Domjanović, dok je Sunčica Jurković bila zadužena za ulazak na servise s promjenjivim uspjehom.

Treba napomenuti da je prošlo kolo za Agrotehniku igrala starija ekipa. No, zaključak trenera je da Tea Pavlović, Petra Kalinović, Helena Bošnjak, Katarina Repušić, a najviše zbog neredovitog treniranja nisu u zadovoljovajućoj formi s nadom da će se popraviti dok počnu kadetska i mlađe kadetska natjecanja jer ove mlađe igračice tada neće moći igrati 2.ligu u isto vrijeme. Treneri problema imaju i s najboljom napadačicom Agrotehnike Lucijom Rešetar kojoj mama često ne da dođe igrati i to baš u vrijeme najvažnijih, da tako kažemo, kvalifikacijskih utakmica.Dobro bi nam došla Lucijina pomoć i u Našicama, jer je i dobroj formi, ali zbog opravdanog straha da se može dogoditi da u posljednji čas otkaže odlazak na utakmicu nismo ju mogli ni povesti na tu utakmicu. Neizvjesna je i sudbina što s Arianom Lazarević koja se mjesec dana nije pojavila na treninzima, a nije ni opravdala svoj izostanak. Iduće kolo u Đakovu ponovno će igrati ova mlađa ekipa dok se starije ne probude iz zimskog sna i počnu redovitije trenirati.

odbojka.hr