Subota, 08 Kolovoz 2015 19:34

Mnogi bez treninga pokušavaju doći do sportskih rezultata - a to ne ide

Napisao 
Andrej Vištica Andrej Vištica fb profil andrej vištica

Veliki problem današnjih sportaša što ne vole trenirati i što ih zaokupljaju druge aktivnosti. Stotine razloga je zašto ne trenirati redovno. U Glasu Slavonije ima dva zanimljiva članka. Jedan je o Andreju Vištici, europskom prvaku u dugom triatolonu. Drugi je razgovor s Draganom Kneževićem najboljim osječkim stolnotenisačem svih vremena.

U oba teksta vidljea je potreba za treinzima bez kojih nema uspjeha.

- Za vrhunski rezultat potreban je dugi niz godina kvalitetnog treninga. Postoji izreka da iza svega što nekomu djeluje kao uspjeh preko noći stoji deset godina teškog rada. Treniram dva ili tri puta dnevno, a lani sam otplivao 1100 km, vozio bicikl 22.000 km te otrčao 3200 km, kaže Andrej Višštica.(cijeli tekst)

Veoma zanimljive izjave su i Dragana Kneževića

Ono što drži Kneza uz bok igračima koji mu mogu biti djeca i na što stalno stavlja naglasak su - treninzi.. Nije se jednom dogodilo da trenira na Badnjak, sam Božić, Uskrs ili Novu godinu.

- Kad je Jakov Krivić po kvaliteti prerastao ovu sredinu i otišao iz Osijeka, nedostajao mi je jak sparing-partner pa sam samo čekao da dođe doma kako bih mogao s pravim igračem trenirati. A on bi obično dolazio za blagdane, pa se poklopilo da treniramo na Božić ili Uskrs. On, kakav je već dobar dečko, nije me imao srca odbiti, pa smo znali recimo na Novu godinu popodne u dvoranu na trening.

..... I zato mi je neshvatljivo da klinci danas treniraju sat, dva ili tri dnevno. S takvim radom nema velikog napretka i dobrih rezultata., kaže Knežević (pročitaj cijeli tekst)