Ponedjeljak, 02 Lipanj 2014 05:28

Maja Anić o događanjima na Europskom prvenstvu

Napisao 

Maja Anić i Sonja Kešerac nisu zadovoljne svojim petim mjestom iako je to doista hvale vrijedan rezultat. No, velikih problema imali su sa prijevozom i povratkom kući

- Ukratko jedno od losijih natjecanja. Na prvoj trci smo shvatile da smo zamorene, sto se osjetilo kroz sve tri trke. Tezak zaveslaj, tehnicki prosjecno odradjen. Davale smo sve od sebe, ali jednostavno nije bolje islo. Organizacija je bila vrhunska sto se tice Veslackog saveza Srbije, ali Hrvatski veslacki savez je zakazao u potpunosti. Nas dvije, kao jedine finalistice reprezentacije, smo dosle na start finala, da bi nas suci prozivali zasto nemamo sluzbene majice. Ne znamo da se uopće nose službene majice u finalu. kraj europskog prvenstva završava tako da veslači Iktusa bivaju izbačeni iz kombija kod Kopanice jer se vozaču zagrebackog kombija s kojim smo isli iz Osijeka za Beograd nije ulazilo u Osijek, te sa svim stvarima i čamcima ih se ostavlja na cesti. Sve u svemu, loše. I sto prije zaboravit i krenit dalje. Valjda malo bolje izorganizirani, rekla je na Maja Anić. (rezultati)

Kad je europska konkurencija u pitanju, Sonja i Maja već su nas naviknule na postolje (u kolekciji imaju tri bronce s EP-a), no ovom prilikom nisu uspjele postići više od petog mjesta. Naprosto, suparnice su im bile iz europske “kreme” ove discipline, pa je i utrka od starta do cilja bila gotovo jednolična. Pobijedile su Britanke Helen Glover i Polly Swann, druge su bile Rumunjke, treće Nizozemke, ističu u svom izvještaju u Hrvatskom veslačkom savezu.

Pročitajte izvještaj u Glasu Slavonije