Nedjelja, 27 Ožujak 2016 19:10

Rebeka najavljuje povratak višebojnom prvenstvu Hrvatske

Napisao 

Osječka ritmička gimnastičarka Rebeka Stojković i pored odlaska na studij Kineziologije u Zagreb skupila je snage i vremena za treniranje kako bi nastupila na zahtjevnom prvenstvu Hrvatske u višeboju za seniorke.

- Treniram uvečer kada uhvatim vremena jer obaveze na fakultetu su jako zahtjevne. Treniram s kolegicom Lucijom Juravić iz GK Aure koja se također priprema za državno prvenstvo u Varaždinu. Pripremamo se u njezinom klubu, priča Rebeka koja je na ovaj način i povratnica državnim prvenstvima. Gledali smo ju u sklopu svojih priprema za državno na međunarodnim natjecanjima na kupu Aura u Zagrebu i Trofeju Novi Sad. Inače, za razliku od pojedinačnog na kojem se nastupa samo s rekvizitom za koji utvrdite da ste najspremniji, višebojno je jako zahtjevno. A razlog je što se mora nastupiti u svim disciplinama, odnosno sa svim rekvizitima.

ritmika rebeka2

Inače, na ovogodišnje višebojno državno iz Osijeka, kako za sada stvari stoje, odlazi i Inga Rukovanjski u kadetskoj konkurenciji, te Iva Janjić i Nina Šajber u mlađe kadetskoj. U KRŠG Rondo iz Osijeka ne kriju zadovoljstvo što Rebeka ponovno nastupa na državnom prvenstvu a o tome kako izdržati i gdje naći koncentraciju i kako se uopće animirati za takvo teško natjecanje Rebeka kaže:

A gledajte ja vam se natječem radi zabave i stvarno nemam tremu i uvijek me pitaju cure kak sam ja sad tak dobro raspoložena prije natjecanja, kaže Rebeka koja nam je i poslala najnovije fotografije autora Daniela Palhegyi iz Budimpešte koji je svakako jedan od najcjenjenijih fotografa u svijetu čija je i specijalnost ritmička gimnastika.

Inače, kako je KRŠG Rondo objavio na svojoj facebook stranici, i starijoj sestri Stojković, Barbari, pred vratima je veliko natjecanje. No, u sudačkim vodama.

- Nasa sutkinja Barbara Stojkovic FIG BREVE 3. suditi ce na Svjetskom kupu u ritmickoj gimnastici u Pesaru,Italija za HRVATSKU,veliki je to uspjeh za nas KRSG RONDO Osijek, ističu o svojoj objavi.

ritmika rebeka6