Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 06:04

Riječ imaju braća Boršoš

Napisao 

Matej i Domagoj Boršoš, karataši KK Esseker iz Osijeka. Mnogima nisu poznati iako kada ih spomenete mnogi će reći da znaju za njih. No, karate kao što je uobičajeno ne nosi sobom i svjetla pozornice i crvene tepihe. No njihovi uspjesi ipak odzvanjaju u svijetu karatea. Samozatajno i uporno treniranje ih lansira u orbitu toga svijeta bijelih kimona.

-    Prošle sezone smo sudjelovali na mnogim turnirima diljem Hrvatske i susjednih nam država. Postizali smo što bolje, što lošije rezultate koji nas upozoravaju na greške i pomažu u napretku. U ovoj sezoni smo znatno napredovali u odnosu na prijašnje godine ističu braća Boršoš koje i dalje želje za pobjedama tjeraju na mnogo rada i vježbe. karate borsos5 600x450
-    Karateom sam se počeo baviti sa svojih šest godina kada je sen sej Joco Đukić počeo trenirati djecu u našem vrtiću. Kada sam se upisao u osnovnu školu povukao sam i brata na prve treninge . U karateu nas je zadržalo to što se svakim danom družimo, usavršavamo i što nas čini smirenima u ovom brzom tempu života, kaže Domagoj. Boršoši treniraju dva puta dnevno. Prije podne rade u teretani uz nadzor osobnog trenera za fizičku pripremu, a navečer u klubu pod vodstvom Gorana Mesića. Vikendom su najčešće na natjecanjima. Matej inače studira ekonomiju, a Domagoj u gimnaziju poslije koje, kako ističe, planira upisati Kineziološki fakultet.
-    Volio bih sudjelovati na OI 2020.g. kada bi karate trebao postati dio tog prestižnog natjecanja. Prošli vikend sam pozvan da za reprezentaciju Hrvatske nastupim na otvorenom prvenstvu Ilidža Open u Sarajevu. To je bilo odlično iskustvo. Bilo je 1200 sudionika i tamo sam gdje sam osvojio visoko 3 mjesto s kojim sam jako zadovoljan kazao je Domagoj.

karate borsos1 338x600

karate borsos2 600x399

karate borsos4 600x399