Nedjelja, 29 Lipanj 2014 06:29

Kuna u Varaždinu s 58,25 do vrijednog srebra

Napisao 

Davor Kuna srebrni u bacanju koplja, štafeta 4x100m treća, ukratko je rezime prvog dana prvenstva Hrvatske za starije juniore i juniorke u Varaždinu

Iako je tek 97. godište svoju vrijednost dokazao je Kuna i u natjecanju u konkurenciji bacača koplja rođenih 1995. i 1996. godine. Za drugo mjesto i srebrnu medalju bacio je 58,25 metara. Tako se smjestio između dvojice Spličana koji su upravo i bili izlazno godište. Roko Zemunik je bacio koplje 68,69 za prvo mjesto, a na trećem mjestu je bio Bartul Bašić s prebačenih 58,12, dok je Niko Mustapić iz Zagreba s 52,80 bio četvrti.

Osvajanjem drugog mjesta u bacanju koplja težine 800 grama jučer je u Davor Kuna izborio i nastup u hrvatskoj juniorskoj reprezentaciji na četveroboju država: Slovenija, Češka, Mađarska i Hrvatska u Slovenj Gradecu koje će se održati u iduću subotu. Nastupaju iz svake discipline prvih dvoje juniora i juniorki na nacionalnom prvenstvu. Ima više razloga za zadovoljstvo za jučerašnji hitac od 58, 25 metara „srebrnog“ Kune:
- Mlađi sam junior i bio je to moj prvi nastup na pojedinačnom juniorskom prvenstvu koje je ujedno i izborno. Popravio sam za 3,30 m svoj osobni rekord s težom spravom, a sa „zajamčenog“ drugog mjesta skinuo sam Bartula Bašića koji je prije ovog natjecanja imao 10 metara bolji rezultat od mene. A upravo je toliko više bacio dvije godine stariji hrvatski prvak Zemunik iz splitskoga ASK-a koji je već izborio nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu i koji mi je tijekom natjecanja nesebično davao savjete za što bolji hitac, izjavio je Davor Kuna
Prvog dana osječka štafeta 4x100 metara istrčala je 43,52 i tim rezultatom osvojila brončanu medalju. Ivan Ivezić (97), Aron Tanocki (95), Marko Kovačević (96), Goran Marković (97)