Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 18:39

Pročitajte kako je tenisač Dodig pomogao odbojkašicama

Napisao 

Odbojkašice OAK Osijeka mogu se pohvaliti da imaju velikog i pravog prijatelja. Ivan Dodig kupio je opremu u kojoj nastupaju odbojkašice ovoga osječkog kluba.

Oni koji osobno ne poznaju Ivana Dodiga ne mogu znati da on osim što je sprtska teniska veličina je ujedno i ljudska veličina. Znajući da njegova nećakinja Dora Barišić od svoje osme godine trenira odbojku želio je pomoći i njoj i njezinom klubu. Dora je najprije igrala  u odbojkaškom klubu Čepin, a potom u Odbojkaškom akademskom klubu Osijek. Pri svakom obiteljskom okupljanju je koristio priliku da sazna kako napreduje njen klub i dali marljivo treniraju, uvijek joj napomnjući kako je i njegov početak bio izuzetno težak i kako se susretao sa mnogobrojnim financijskim problemima. Čak je otkrio i  da je u jednom trenutku htio i odustati od tenisa, ali se svojim trudom i radom uspio  izdići iznad svih poteškoća.
Kao i svake godine i ove godine tenski turnir ATP Zagreb Indors je bio prilika da se obitelj okupi u Zagrebu i pruži Ivanu podršku u njegovom nastupu. U kratikim pauzama između treninga, mečeva i  obvezama prema sponzorima, kada je Ivan bio slobodan i mogao se posvetiti obitelji i Dora je iskoristila priliku te mu ispričala priču o teškoj situaciji u Odbojkaškom akademskom klubu Osijek. Najme klub se tri godine natječe u 2. Međužupanijskoj odbojkaškoj ligi-istok  a da pri tome ne ostvaruje nikakva financijska sredstva od Odbojkaškog saveze grada Osijeka. Čuvši sve to, Ivan kao pravi sportaš reagirao je odmah i Odbojkaškom akademskom klubu Osijek poklonio sportsku opremu u vrijednosti od 10.000,00 kn.
    Odbojkaški akademski klub Osijek i ovim putem se želi zahvaliti Ivanu Dodigu na njegovoj nesebičnoj pomoći koja je došla u najboljem mogućem trenutku. Igračice Odbojkaškog ankademskog kluba Osijek će nastojati svojom igrom, rezultatima i zalaganjem postići što bolji uspjeh i opravdati Ivanovo povjerenje. Ovim činom Ivan Dodig je na istoku lijepe naše stekao svoje najvjernije navijačice, ističu u OAK Osijeku.

odbojka.hr