Ponedjeljak, 10 Svibanj 2021 20:25

Josip Šabić osigurao nastup na Europskom prvenstvu u Finskoj

Napisao 

JOSIP ŠABIĆ u kategoriji ml. Seniori do 60 kg i kroz dobre borbe osigurao srebrnu medalju na PH te  nastup na Europskom prvenstvu. Josip će tako u sastavu reprezentacije Hrvatske u kategoriji ml.seniora - 60 kg nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se održati u Finskoj polovicom kolovoza

kk akademija šabić
U Samoboru se od 8-9.5.2021. uz stroge  epidemiološke mjere održalo Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete, Juniore i mlađe seniore.
Karate Akademija Osijek nastupila je sa svojih osam natjecatelja te  izborila nastup na Europskom prvenstvu koje će se sredinom kolovoza održati u FINSKOJ.
Prvi na borilište izašle su Kadekinje KARLA KARAČIĆ i PETRA VUKMANIĆ u kategoriji kadetkinje +59 kg,KARLA u fantastičnoj borbi gubi 2:3  te pokazuje napredak u svome radu i odličnu formu za naredna PH.PETRA VUKMANIĆ kojoj je ovo bilo prvo veliko natjecanje gubi prvo kolo te pokazuje napredak od kako je pristupila Akademiji.Nakon cura na tatami su izašli kadeti +70kg POTKOVAC MATEJ i GABRIJEL KRSTANOVIĆ.MATEJ pobjeđuje prvo kolo , drugo kolo te  u
Polufinalu gubi borbu od viceprvaka Hrvatske. U repasažnoj borbi pri rezultatu 4:4 gubi borbu na prednost boda protivnika i ne dolazi u šansu za borbu za medalju.GABRIJEL je prvo kolo izgubio od prvaka Hrvatske,  te u repasažnoj borbi za medalju dobiva udarac u glavu i suci procjenjuju da nije u mogućnosti nastaviti borbu te nd dolazi do borbe za medalju. 
 Na kraju dana na borilište izlazi juniorka MELANI ČORNOK te pokazuje odličnu pripremu za ovo prvenstvo te u I. Kolu pobjeđuje 5:0, a u II. kolo 5:0, III. kolo 3:2
Polufinale gubi borbu 0:3 te ovim porazom ne ulazi u finale PH , i radi borbu za treće mjesto koju tjesno gubi 0:1 od predstavnice iz Zagreba te time zauzima veliko 5 mjesto od 19 natjecateljica. Veliko iskustvo za Melani i za daljni rad, ističu u Karate Akademiji Osijek.
Drugoga dana Prvenstva Hrvatske na borilišta izašla su naša tri predstavnika kaže predstavnik kluba Goran Mesić.
Prvo je nastupio JOSIP ŠABIĆ u kategoriji ml. Seniori - 60 kg i kroz dobre borbe osigurao srebrnu medalju na PH te  nastup na Europskom prvenstvu. Josip će tako u sastavu reprezentacije Hrvatske u kategoriji ml.seniora - 60 kg nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se održati u Finskoj polovicom kolovoza.
PATRIK IFKO u kategoriji ml.seniora-75 kg u prvom kolu pobjeđuje 5:1, a u drugom s 5:4. Polufinale gubimo borbu za finale, te u borbi za treće mjesto kod konačnog rezultata 1:1 i prednost prvog boda protivnika, PATRIK ostaje bez brončane medalje."Patrik je pokazao odličan karate, napredovao je u tehnici i taktici i u  narednom periodu slijedi brušenje forme za buduća Prvenstva Hrvatske, kaže glavni trener Goran Mesić koji je ekipu i vodio na natjecanju.
DOMAGOJ MATKOVIĆ nastupio je u kategoriji ml.seniori -67 kg pri vodstvu od  2:0 čudnim kriterijima gdje mu nisu dosuđena dva poena gubi borbu rezultatom 3:4 te ne dolazi u priliku u borbi za medalju.Domaguju je nedostajalo malo sportske sreće da se domogne postolja na ovom  Državnom prvenstvu !