Petak, 12 Ožujak 2021 06:12

Kup Hrvatske osvojila Mursa odličnom igrom u finalu protiv Ribola Kaštele

Napisao 
fb mursa fb mursa

3:1 i veliko slavlje odbojkaša Murse iz Osijeka jer su nakon 10 godina ponovno osvajači Kupa Hrvatske u odbojci a koji su tako najavili i svoju ambiciju osvajanja dvostruke krune u ovoj sezoni osvajanjem i prvenstva Hrvatske

Odbojkaši Murse-Osijek osvajači su Kupa Hrvatske! (....POGLEDAJTE SNIMKU CIJELU UTAKMICE...) U neizvjesnom dvoboju finala igranom u maloj dvorani NSD Gradski vrt svladali su Ribolu Kaštelu s 3:1 (17:25, 25:23, 25:20, 25:22). U susretu koji je trajao 1 sat i 56 minuta gosti su u potpunosti dominirali prvim setom iskoristivši grč s kojim su favorizirani “mursaši” ušli u meč te ga uvjerljivo riješili u svoju korist. U drugom setu su učenici Marija Tepperta počeli pronalaziti pravi ritam te bivali sve sigurniji kako se set bližio kraju i u konačnici pokazali više mirnoće za 25:23 i izjednačenje u setovima 1:1. Ključnim se pokazao treći set u kojem su Kaštelani ponovo držali rezultatsku prednost do polovice seta kada Osječani preuzimaju vodstvo kod 14:13 te u prijelomnom razdoblju stvaraju i četiri poena prednosti (20:16) da bi set okončali s tri uzastopna poena za 2:1 u setovima i veliku psihološku prednost pred ostatak meča. Dominacija rasterećenih domaćina nastavila se i u četvrtom setu u kojem se nakon vodstva od pet poena (16:11) činilo da će Mursa lako zapečatiti naslov, ali su uporni gosti ubrzo stigli do izjednačenja natjeravši domaće odbojkaše da repriziraju prethodni set te s tri uzastopna poena okončaju set i cijeli susret za početak velikog slavlja Osječana među malobrojnim posjetiteljima.

Ovo je drugi trofej u povijesti kluba, ali i osječke odbojke u cjelini, a došao je točno 10 godina nakon prvog naslova pobjednika hrvatskog Kupa 2011. godine. Povijesni doseg za neporaženu momčad u sezoni 2020./2021. ostvarili su sljedeći igrači: Davor Bogdanović, Ivan Matoković, Kristijan Šućur, Tomislav Suk, Krešimir Prlić, Gabrijel Ivančić, Jurica Šućur, Lovro Škugor, Stojan Iliev, Filip Nedić, Petar Majer, Stanko Stanković, Luka Kraljević i Marin Marinović. (ZSUGOS)

Video sadržaj

odbojka.hr