Srijeda, 10 Srpanj 2019 20:29

Tri osječka para i na Pašmanu - nisu prošli kvalifikacije ali došli do prvih bodova

Napisao 

Petra Mrak i Inga Rukovanjski, Lara Matusina i Marina Volmut te Sunčica Jurković i Karla Krstić na Pašamanu su prvi puta nastupili u seniorskoj konkurenciji na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Pošto su sva tri para izvukli iznimno teške protivnike nisu prošli prvo kolo, ali su osvojili prvih 10 bodova u karijeri. Želja je bila pritajena da bar jedan par uspije ući u glavni turnir, no ipak će taj rezultat morati potražiti na nekom od naredna četiri natjecanja za bodove pojedinačnog prvenstva za seniorke. Pašman i njegov atraktivan teren uz samo more bio je veliki mamac za mnoge pjeskaše i pjeskašice pa je tako u ženskom natjecanju bio prijavljen čak 21 par.

pasman2

Sara Radanović i Andrea Čanković, te Filip Silić i Ivan Zeljković okrunili su se titulom pobjednika prvog turnira u nizu Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku 2019., na otoku Pašmanu.

U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i Turističke zajednice općine Pašman, od 5. – 7. srpnja 2019., održan je prvi od pet turnira Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Nakon prvog dana kvalifikacijskog turnira, formatom dvostruke eliminacije 12 najboljih muških i ženskih parova iz cijele Hrvatske i regije odmjerila su snage na dva terena u mjestima Banj i Pašman.

Muški tandem Silić / Zeljković opravdao je status favorita, osvajanjem prvog mjesta, uz samo jedan izgubljeni set na cijelom turniru. Nakon polufinalne pobjede nad Marinom Jerčićem i Andrejom Štorcem, višestruki prvak Hrvatske u odbojci na pijesku, Filip Silić, i reprezentativac Hrvatske, Ivan Zeljković, porazili su Juricu Skorina i Hrvoja Zeleniku u borbi za prve kraljeve Pašmana.

pasman karla i suncica

Brončana medalja pripala je Josipu Pribaniću i Nikoli Ščerbakovu, koji su u dva seta bili bolji od para Jerčić / Štorc.

U ženskoj konkurenciji, Zagrepčanka Sara Radanović i Zadranka Andrea Čanković, zadržale su stopostotan učinak do finalnog ogleda s mladim nadama KOP Žnjan, Splićankama Mirnom i Lunom Bečić. Nakon velike borbe u tri seta, zagrebačko – zadarski par zasluženo je došao do titule pobjednika i naslova kraljica Pašmana na prvom turniru 2019. godine Otvorenog prvenstva Hrvatske.

Treće mjesto osvojile su Lorena Bosnar i Andrea Josić, pobijedivši Eriku Drviš i Dunju Milin u tri seta.

Medalje, pehare i bogate nagrade sponzora, uz ručno izrađene krune od lokalne biljke „Mirta“, najboljim ekipama uručili su načelnik općine Pašman, Krešimir Ćošić te direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza, Valentina Bifflin.

pasman inga i petra

Turnir su, osim odlične tehničke organizacije i gostoprimstva općine Pašman, obilježila  i rekordna 22 prijavljena ženska para.

Nakon Pašmana, prvenstvo Hrvatske se nastavlja u Đakovu (2. – 4. kolovoza), Ičićima (8. – 11. kolovoza), Đurđevcu (23. – 25. kolovoza) te na zagrebačkom Vrapču (6. – 8. rujna).

Ovdje pogledajte raspored natjecanja i ukupan poredak za muškarce, te za žene.

pasman4

odbojka.hr