Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019 21:29

Dvije osječke brončane medalje s kadetskog i juniorskog taekwondo prvenstva Hrvatske

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Marko Simon primio medalju iz ruke jedne od sestara Zaninović Marko Simon primio medalju iz ruke jedne od sestara Zaninović

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 3 natjecatelja: u kategoriji juniorki nastupila je Ana Pešikan -52kg, a u kategoriji juniora nastupili su Marko Šimon -55 kg, i Patrik Grgić +78kg

tkw Patrik Grgic sa zaninovicšportskoj dvorani „Gripe“ u Splitu održano je kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske 2019. u organizaciji taekwondo kluba „Marjan“. Na turniru se okupilo oko 210 kadeta i kadetkinja iz 50 klubova iz cijele Hrvatske i 166 juniora i juniorki iz 44 kluba iz cijele Hrvatske.

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 3 natjecatelja: u kategoriji juniorki nastupila je Ana Pešikan -52kg, a u kategoriji juniora nastupili su Marko Šimon -55 kg, i Patrik Grgić +78kg /na slici lijevo/.

Prvog dana održavalo se kadetsko prvenstvo Hrvatske na kojem taekwondo klub „Osijek“ nije imao predstavnika.

Drugi dan održavalo se juniorsko prvenstvo Hrvatske. Juniorka Ana Pešikan (-52kg) u prvom kolu pruža dostojan otpor predsavnici zagrebačkog „Ion“-a Lari Maras  u taktičko tehničkom smislu, ali prilikom izvedbi svojih tehnika nema dovoljnu snagu udarca koja je potrebna da elektronika zabilježi poen i na kraju gubi meč 15:4. Junior Marko Šimon u kategoriji -55 kg, u prvom kolu u borbi za medalju pobjeđuje predstavnika „Karlovca“ Martina Štefanca rezultatom 30:7, čime osigurava brončanu medalju. U borbi za finale žrijeb mu donosi prvog nosioca turnira u toj kategoriji Kevina Češljara i kasnijeg prvaka Hrvatske, od kojeg Marko nakon ujednačene borbe u prvoj rundi na kraju ipak gubi rezultatom 25:5 i mora se zadovoljiti brončanom medaljom. Drugi junior Patrik Grgić u teškoj kategoriji (+78kg) također u borbi za medalju pobjeđuje predstavnika „Zg Dubrava“ Manuela Jozića sa 4:2, a u borbi za finale gubi od predstavnika „Marjana“  Stjepana Petrića prvog nosioca te kategorije i kasnijeg prvaka Hrvatske s glatkih 20:0 i mora se također zadovoljiti brončanom medaljom.

Tako se na kraju taekwondo klub Osijek morao zadovoljiti sa dvije brončane medalje na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore.

tkw gripe1

Pročitano 212 puta