Nedjelja, 26 Svibanj 2019 18:57

Zlato i za Anu Đerek

Napisao 

Drugog finalnog dana DOBRO World Cup Osijek 2019., ponajbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek razveselila je mnogobrojnu publiku u Gradskom vrtu još jednom zlatnom medaljom. U finalu partera Ana je briljantno izvela svoju vježbu te za nju osvojila visoku ocjenu 13.033 što je bilo više nego dovoljno za prvu poziciju.

 

Đerek je ovo bio treći nastup pred osječkom publikom te definitivno najbolji dosadašnji rezultat. I četvrtim mjestom grede u današnjem finalu Ana je nadmašila svoj dosad najbolji plasman iz Osijeka, peto mjesto partera iz 2015. godine. Za osvajanje medalje i u ovoj discipline Ani je nedostajalo svega 0,034. boda, no malo je reći kako nema mjesta nezadovoljstvu. Zlatna medalja s partera na osječkom Svjetskom kupu drugo je Anino zlato u karijeri, nakon što je prošle godine odličje istog sjaja osvojila na natjecanju u Bakuu.

 

Ušla sam u finale kao prva, tako da je i postojala mogućnost da ostanem prva, ali nisam baš mislila da ću biti prva. Ipak mi je ovo prva medalja, nisam baš mislila da će odmah biti zlato. Prezadovoljna sam! Od četiri izvedbe teških vježbi to su bile četiri dobre izvedbe. Stvarno… još i finale grede koje je bilo bolje odrađeno nego kvalifikacije. Uspjela sam ostati skoncentrirana na parter i to sve ponoviti. Prezadovoljna sam i ponosna sam na sebe. Publika je ovdje nevjerojatna, stvarno… Natjecanje koje… Ma jednom u životu ovako nešto osjetiš.“

 

S jednakim brojem bodova drugoplasirana je na parteru bila Ukrajinka Angelina Radivilova koja je unatoč većoj startnoj ocjeni, imala slabiju izvedbu od Ane. Brončana medalja na tlu pripala je Rumunjki Alexandri Mihai (12.933). Što se grede tiče, prvo mjesto ponovno je pripalo Ukrajinki Angelini Radivilovoj (13.333), a drugo i treće Rumunjkama Carmen Ghiciuc (13.100), odnosno Alexandri Mihai (12.667).

 

Drugi hrvatski predstavnik u današnjim finalima bio je aktualni europski viceprvak Tin Srbić koji je u finalu preče izvodio svoju novu vježbu, koja bi vrhunac trebala doživjeti u drugom dijelu sezone, taman za Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu. Tinu je ovo bio i prvi nastup nakon osvojenog srebra na Europskom prvenstvu u Poljskoj, no nažalost, nije stigao do svog trećeg uzastopnog zlata u Osijeku. Na ovogodišnjem izdanju domaćeg Svjetskog kupa Tinu je zbog pada na početku vježbe pripalo šesto mjesto s ocjenom 12.933.