Srijeda, 17 Listopad 2018 06:29

Povijesni uspjeh KRG Osijek koji je nastupio na državnom prvenstvu u A programu s dvije gimnastičarke

Napisao 

Barbara Čuljak i Inga Rukovanjski odradile su glavni zadatak. Nastupile su na državnom prvenstvu u A programu. Inga je nastupila s pet rekvizita a Barbara s tri. Imale su pred sobom veliki stres i ogromni pritisak. Ingi se na izvedbu to nije odrazilo, a Barbara Čuljak koja je i dvije godine mlađa nije izdržala taj ogromni pritisak pa je i ocjenjena u dva rekvizita. Nakon osnutka prije godinu i pol nitko KRG Osijeku nije predviđao ni jedno natjecanje. A sada već u A programu nastupili su dvije, a uskoro će biti još gimnastičarki koje će se pridružiti Ingi, Barbari, Luciji i Nini.

krg barbara čuljak drzavno

- Javljamo se sa rezultatima Državnog prvenstva koje se održavalo u Puli. Inga Rukovanjski plasirala se na 6. mjesto u vježbi sa vijačom, 14. mjesto u vježbi sa obučem, 14. mjesto u vježbi sa loptom, 13. mjesto u vježbi sa čunjevima, i 12. mjesto u vježbi sa trakom, dok se Barbara Čuljak plasirala na 18. mjesto u vježbi sa obručem, 15. mjesto u vježbi sa čunjevima, i 20. mjesto u vježbi sa loptom. Bilo je suza i stresa, ali djevojke su dale sve od sebe i hrabro odradile vježbe ispred 16 sudaca iz cijele Hrvatske, a niti jedna naša i vrlo malo sklone nama. Sada nastavljamo dalje hrabro i sa jakom željom za napredovanjem i postizanjem što boljih rezultata, istkale su Lucija Radolović i Nina Lončar iz KRG Osijeka.krg barbara čuljak drzavno1

. Platili smo kaznu što nemamo sutkinje u iznosu 400 kuna. Jednostavno za sada nakon godinu i pol dana nemamo tu mogućnost da imamo sutkinje jer se ni jedna zbog straha nije odzavala pozivu da ide suditi državno prvenstvo u A programu, kažu u Upravi kluba. Smatramo da kao i mnoga dosadašnja prvenstva ovo nije regulanrno natjecanje. Jer su uloge sudaca preuzele predsjednice i trenerice klubova što po Zakonu o sportu nije važeće. Pa tako i njihove ocjene ne uziemao za ozbiljno. Svaku vježbu nam ocjene po našoj zamolbi sutkinja iz inozemstva. Pa tako I Ingine i Barbarine ocjene su dvostruko niže od onih koje bi objetkivno dobilte. Za sada je važno da smo u ovom sportu zadržali nekoliko djevojaka koje su bile odbačene u KRŠG Rondo iz Osijeka. Na tom prvenstvu nastupio je i taj klub koji i pored dvije sutkinje, trenerice, nije uspio ostvariti rezulte koje je imao prijašnjih godina. Očekivali smo bar dvije zlatne medalje koje bi taj klub donio u Osijek, ali to se nije ostvarilo. Moramo se osvrnuti i na tekst objavljen u Glasu Slavonije. Napominje se da je to veliki uspjeh. Nije. jako mnogo ritmičarki nedostaje a koje su nastupali iz Osijeka na proteklim prvenstvima u dvije do tri godine. Uostalom, nama je ovo i dalje podstreh. Ovako malim ocjenama, ali i nesportskim ponašanjem upravo osječkih sutkinja samo nam daju podstrek da ustrajemo i bit ćemo još jači i neće nas uspjeti otjerati iz ovoga sporta ističu u KRG Osijek u kojem se žale upravo na nesportsko ponašanje sutkinje iz Osijeka, a koja je i bivša trenerica svih gimnastičarki KRG Osijeka. To ponašanje svakako ne stoji jednoj profesorici. I dok sportaši imaju pravo na izbor kluba, trenera a imaju pravo na poraz kao i na pobjedu, profesor u državnoj službi je pedagog i profesor svih 24 sata i 365 dana u godini.

Inače, prenstvo u Puli je odlično organizirano i moramo priznati da je ovo do sada bilo najbolje u posljednjih pet godina. Nažalost, na kraju je ostala i tuga jer je prestanak aktivnog treniranja tamo najavila najbolja hrvatska ritmička gimnastičarka Sunčica Lozić.