Utorak, 17 Listopad 2017 20:14

Snimke Inge Rukovanjski s pojedinačnog državnog prvenstva koje je hrabro odradila uz prkos ogromnom pritisku

Napisao 

Ukupne ocjene Ingu koja je 2004.godište u konkurenciji 2002. i mlađe svrstale su na pozicije od osme do 13. No, znajući da je morala vježbati 10 minuta samo nakon što su joj iz dvorane za zagrijavanje organizatori pokušali izbaciti klupske kolegice, Luciju i Emu, koje su joj pomagale na zagrijavanju. I onda izaći pred sutkinju iz Osijeka koja joj je bila trenerica prije četiri mjeseca i koja Ingu više nije željela trenirati, a koja je i predsjednica kluba domaćina, zatim i pred glavnu sutkinju koja je podpredsjednica kluba i kćerka bivše trenerice. Uz to i prilikom ulaska u dvoranu je bilo problema jer redar, Tomislav Mate u nekoliko navrata silom pokušao onemogućiti vođi delegacije,  njezinog kluba, da uđe u dvoranu. I uz prkos svemu tome najbolje je plasirana slavonska ritmičarka u skupini juniorki i seniorki u Hrvatskoj.

- Nakon svih tih pritisaka i vidjevši da bivša trenerica sudeći ništa ne piše i predaje takav papir bili smo sretni da Inga uspije odraditi svoje vježbe. I jako je to hrabro odradila. Ocjene su loše, ali kako znamo i ocjene svih sutkinja zadovoljiti ćemo se viđenim ocjenama drugih, ali i velikom podrškom koju smo dobivali i na tribinama i tijekom natjecanja. Tako da već nakon prve izvedbe s loptom bilo je jasno da Inga nema tremu i da smo ustvari pobjednici svi zajedno. Jako mnogo smo trenirali posljednjih mjesec dana, kada smo definitivno odlučili da se ne bojimo i da ćemo izaći na taj vrući osječki parter. Tu su i snimci /vidi/ svih vježbi odrađenih na pojedinačnom prvenstvu u Osijeku. Žao mi je što se vodstvo kluba Rondo tako ponaša a Ingu je trenerica otjerala. Mnogi traže od nas da kažemo razloge, ali mislim da još nije vrijeme da kažemo sve što nas je tištilo u klubu i u odnosu trenerice, Inge i nas roditelja, ali smo jasno si rekli, da je bolje i imati pet puta lošije rezultate nego nastaviti u takvom okruženju i pod takvim pritiskom, rekao je Damir Rukovanjski, predsjednik KRG Osijeka. Više bi voljeli da Branka Stojković shvati svoje greške i da ovu stranicu zatvori te mirno nastavi svojim putem u svom klubu jer Inginim odlaskom oslobođen je prostor za rad s 10 drugih malih ritmičarki koje je Inga kočila, kako nam je rekla prilikom našeg zadnjeg sastanka. Nadam se da će na narednom državnom biti prilike da Rondo predstavi te nove djevojčice, dodao je Rukovanjski

Moramo istaći da je ukupno gledano mnogo lošije prvenstvo nego što su neki konstatirali. Inga je tu još uvijek, i samo još jedna juniorka iz Osijeka, i niti jedna seniorka. Nažalost, za razliku od prošlog državnog u Osijeku tu više nema ni Ene Rastije, Ane Sili, Lee Zmaić, Paule Milković, Nine Šajber, Lee Majdiš i drugih gimnastičarki pa ovo prvenstvo ne smijemo okarakterizirati kao uspjeh osječke ritmičke gimnastike, dodaju iz KRG Osijek.

ritmika rondo na državnom1

ovo je snimka ritmičarki Ronda s prošlogodišnjeg državnog prvenstva

Ingu sada očekuje još nekoliko natjecanja do Nove Godine, kao i redovito natjecanje u odbojkaškoj ligi, a nastavlja trenirati pod paskom Lucije Radolović, ali i Nine Lončar čiji povratak u Osijek se očekuje za tjedan dana. Inače, osim njih dvije, s podmlatkom rade i Inga, te Helena Bošnjak i Marija Kišmartin. Inače, mnogi nas pitaju tko je djevojka koja je Ingu izvodila na parter. To je njezina prijateljica iz odbojkaškog kluba, Ema Zgonjanin, s kojom Inga igra odbojku na pijesku i s kojom je u paru sudjelovala i u ekipi kada su postale ljetos prvakinje Hrvatske za 2017.

SNIMKA VJEŽBE S TRAKOM

SNIMKA VJEŽBE S VIJAČOM

SNIMKA VJEŽBE S LOPTOM

Video sadržaj