Nedjelja, 14 Veljača 2016 21:07

AOK Osijek - OK Agrotehnika: mini odbojkašicama prijeti izbacivanje iz lige

Napisao 

Iako se nadamo da se to neće dogoditi, moguće je da iz lige Pčelica u mini odbojci bude izbačena ekipa AOK Osijek - Agrotehnika jer na treći turnir nije došla s dovoljnim brojem igračica.

Naime, dio igračica je bolestan i nije došao zbog visoke temperature, a dio se jednostavno nije pojavio što je jako neodgovorno. Nažalost, s četiri igračice se igralo ali samo van konkurencije, a pišu se četiri poraza bez borbe. Iako je trenerica upućivala poziv preko faceboka da sve igračice trebaju doći na natjecanje, većina se oglušila na to vjerojatno misleći da nisu potrebne i da to natjecanje može bez njih. Slijedeći tjedan će se znati da li će biti nekakvih sankcija. No, u svakom slučaju, sramota je za klub da se ovako nešto dogodi, posebice ako se zna da ima dovoljan broj igračica te kategorije za pravljenje, ne jedne, već tri ekipe u mini odbojci. No, poslan je i prigovor, jer po propozicijama trebalo se dozvoliti nastup ove ekipe, ali tako da se samo prvi set koji igraju ove igračice piše, a onaj drugi tek piše 15:0, tako da se čini i da je delegat natjecanja napravio propust.

izvod iz pravilnika o natjecanju:

1.1.            Ekipa se sastoji od najmanje 6 igrača, a najviše 12 igrača koji se upisuju u zapisnik utakmice.

1.2.            Svaka ekipa uvijek mora imati tri igrača u igri. Početnom postavom označen je redoslijed rotacije igrača na igralištu.

1.3.            Igrači stoje u zoni 1 (nazad desno), zoni 2 (naprijed na mreži), zoni 3 (nazad lijevo).

 

2.      BODOVANJE

2.1.            Svaka utakmica se igra u tri seta do 15 poena (bez dva razlike). Ekipa za svaki osvojeni set dobiva 1 bod.

2.2.            Ukoliko je jedna od ekipa nekompletna prvi set se igra u skladu s pravilima (rezultat se registrira), a ostala dva seta također se odigravaju, ali se bodovi dodjeljuju kompletnoj ekipi (15:0, 15:0)

2.3.            Ukoliko su obje ekipe nekompletne prvi set se igra u skladu s pravilima (rezultat se registrira), a ostala dva seta se također odigravaju, ali bez registriranja rezultata.

2.4.            Plasman se određuje na osnovu broja osvojenih bodova. U slučaju istog broja osvojenih bodova, plasman se određuje prema boljem količniku setova. Ukoliko je i taj količnik isti, plasman se određuje prema boljem količniku poena.