Nedjelja, 18 Siječanj 2015 17:03

Ariana i Katarina greškom izvan finalne skupine

Napisao 

Iako je završilo prvo zimsko natjecanje u Beach volleyu, u dvorani, Ariana Lazarević i Katarina Repušić iz KOP Retfale morati će naknadno odigrati još nekoliko utakmica.

Naime, pogreškom je u igri u kvalifikacijskim grupama rezultat Lazarević/Repušić protiv para Borović/Šikić od 21:3 za Osječanke pripisan zagrabačkom paru. Pa je ispala da su Ariana i Katarina 3. u grupi, a ne druge kako je trebalo biti pa su do kraja turnira, jer je greška uočena tek pri proglašenju pobijenika, igrale u skupini od 7. do 9. mjesta. No, trebalu su igrati kao drugoplasirane u skupini u od 4. do 6. mjesta. Nakon što je uočena greška Ariani i Repušić je pripisano krajnje 5. mjesto, a Borović i Šikić njihovo 7. No, u sportskom smislu im najviše fale neodigrane utakmice protiv parova Radolović/Findrik i Krivić/Barišić koje su igrale u konkurenciji od 4. do 6. mjesta.

CAM08839

Na kraju je konačni rezultat ostao isti jer su zlatne medalje u kadetskoj kategoriji (98.godište i mlađi) su osvojile Posečak i Šarčević iz Zagreba dok su srebrnu medalju osvojile odbojkašice KOP Retfala iz Osijeka Tea Pavlović i Lucija Rešetar ispred klupskih kolegica Jane i Dore Doležal koje su branile boje OK Agrotehnika. Četvrtoplasirane su bile igračice AKOP Osijek Lucija Radolović i Klara Findrik, a petoplasirane Ariana Lazarević i Katarina Repušić, te Monika Krivić/Barbara Barišić na šestom mjestu. Sedme su Borović i Šikić iz Zagreba, osme Iva Anušić i Lucija Križek, te Bruna Gutzmirtl i Čendresa Vezaj koje su bile devete, ali obzirom da su rođene obje 2001.godine bile su i najmlađi par, čak tri godine mlađe od izlaznog godišta.

Rabe prvenstvo su organizirali Klub odbojke na pijesku Retfala i OK Agrotehnika uz suorganizatorstvo Odbojkaškog saveza grada Osijeka koje je osiguralo dvoranu za natjecanje. Sponzor natjecanja bili su AgroPMD iz Koprivnice i predstavništvo RABE poljoprivredne mehanizacije. Medijski pokrovitelj bio je portal SPORT-DANAS.

odbojka.hr