Utorak, 21 Travanj 2015 17:52

Laura Božić - Stvarno uživam kada vježbam

Napisao/la  Damir Rukovanjski

S devet godina sam postala trostruka državna prvakinja i tada su mi rekli da će se to teško opet ponoviti, ali kasnije su se medalje počele nizati jedna za drugom, priča o svojim počecima i trenutcima počekta karijere Laura Božić, ponajbolja hrvatska ritmička gimnastika i sada već standardna seniorska reprezentativka Hrvatske.

rg laura lopta

Ove subote smo uživali u njezinim izvedbama na parteru porečke dvorane Žatika u kojoj je održavano seniorsko višebojno prvenstvo Hrvatske u A programu. Ovoga puta srerna medalja iza reprezentativne kolegice iz Varaždina, Elene Milenković koja je bila bolja za ukupno 2,7 bodova.

-          Stvarno uživam kada vježbam. Sve emocije prođu kroz mene i onda kad izađem s tepiha i svi ti plješću, viču i onda zagrlim trenericu. Ma neopisiv osjećaj. Nikada nisam  niti jedan trenutak požalila proveden u dvorani, priča ova mlada Rovinjanka koja nastupa za Poreč.rg laura cunjevi

-          Zadovoljna sam s nastupom državnom prvenstvu, te kako je prošlo na kraju iako sam mogla i bolje odvježbati. Posebno sam zadovoljna kako sam odvježbala vježbu s trakom (ocjena 15.050 op.a). Proteklih mjeseci sam se natjecala u Bratislavi i Udinama, te naravno i u Bukureštu na Svjetskom kupu. Sada me čeka Europsko prvenstvo na koje putujem sljedeći tjedan a onda par međunarodnih turnira, priča Laura, inače polaznica opće gimnazije koja je majstor svakako i u usklađivanju školskih i sportskih obaveza. Kako je rekla

-           Treniram svaki dan tri do četiri sata a pred važnija natjecanja trening bude i po šest sati. S ritmikom sam se počela baviti sa šest godina. Vidjela sam plakat za upisivanje na ritmičku gimnastiku. Prvo sam trenirala u Rovinju gdje i živim, a nakon dvije godine sam prešla u Poreč, a samim tim tada sam prešla i u A program. Tu je cijeli moj uspjeh i počeo i zato sam zahvalna svojim trenericamaa i roditeljima bez kojih sada ne bi bila tu, ističe Božić.

 

 

Video sadržaj