Srijeda, 20 Srpanj 2016 18:33

Pjeskaškice KOP Retfala ostvarile opstanak 1.Hrvatskoj ligi

Napisao 

Nakon 14 kola po dvostrukom bod sistemu završilo je natjecanje u 1.hrvatskoj odbojkaškoj ligi na pijesku u kojem je i osječka KOP Retfala igrala drugu sezonu zaredom. Ana Babić, Tea Samardžić, Anamarija Marić i Anamarija Kezerić uspjele su sučavati prvoligaški status i za iduću sezonu i godinu završili na šestom mjestu.

kop24

Retfalčanke su nakon prvog dijela prvenstva bile 5, ali se dogodilo da u subotu, kada je bilo veliko nevrijeme s Paga nije uspjela na tri  utakmice stići Tea Samardžić što je ipak bio veliki hendikep. Inače, u drugom dijelu prvenstva koje se igralo po gotovo orkanskom nevremenu što je vidljivo i po opremi na utakmicama bilo je mnoštvo zanimljivih utakmica, ali i atraktivnih igračica i igrača. Od onih iz samog vrha trebamo izdvojiti da su na pijesku igrale i Samanta Fabris, Nikolina Jelić, Ivana Ovčina, Martina Kovačević, Sara Radanović, Dina Bečić, Maja Roško i druge i time je rezultat mladih Retfalčanki, koje su i većinom juniorke uspjeh tim bolji.SVI REZULTATI U ŽENSKOJ KONKURENCIJI

- Da nakon kiše dolazi sunce pokazalo se u nedjelju, 17.srpnja 2016. godine kada su na "novo" pješčano igralište Jaruna izašle pjeskašice kluba odbojke na pijesku "Žnjan" i "Retfale". Utakmica je završila u korist Spličanki rezultatom 2:0 i 2:1. Tijekom drugog okupljanja na ljestvici neizvjesno je bilo do samog završetka kada su set razlike odlučivale o prva tri mjesta. Razlikom od jednog seta pjeskašice "Zagreba" su osigurale prvo mjesto nad drugoplasiranim igračicama kluba odbojke na pijesku "Jarun". Treće mjesto u ženskoj konkurenciji i zasluženo mjesto na postolje zauzele su pjeskašice Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba "Žal Banjole", a koje već niz godina uspješno nastupaju na nacionalnim prvenstvima i uvijek nađu vremena za odbojku na pijesku, piše u izvještaju HSOP-a.

U muškoj konkurenciji najveće iznenađenje već dvije godine za redom su sportaši kluba odbojke na pijesku "Opatija" koje su u jednom trenutku bili na vodećoj poziciji i uspjeli su osvojiti brončanu medalju. Drugoplasirani klub u muškoj konkurenciji sa 15 bodova bio je zagrebački klub odbojke na pijesku "Zagreb", dok je prvo mjesto zasluženo osvojio splitski klub "Žnjan".SVI REZULTATI MUŠKE KONKURENCIJE

Tijekom nedjelje, 17. srpnja 2016. godine među najinteresantnijom utakmicom bio je međusobni susret igrača iz "Mladost" (Šprem/Huljev) i "Vrapča" (Stojnić/Kljajić). Igrači utakmice uspješno su osvojili publiku svojim dobrim raspoloženjem i izvrsnim pjeskašim poenima.