Ponedjeljak, 27 Srpanj 2015 21:03

OK Agrotehnika sprema se za nastup u 2.ligi i u potrazi je za srednjacima

Napisao 

Nositelji igre bi ove sezone trebale biti Findrik, Rešetar i Pavlović. Trebaju još neku iskusniju igračicu koja bi igrala s njima. Pošto imamo veliki broj mladih igračica razmišljaju u Agrotehnici da ove godine igraju i 3.ligu.

Svoje pripreme za novu sezonu započele su one igračice OK Agrotehnike koje su trenutno u Osijeku. Drugoligaš iz grada na Dravi oslanja se na svoje snage i kako saznajemo u klubu očekuju procvat svojih mladih igračica koje su debitirale u prošloj sezoni. Tea Pavlović, Lucija Rešetar, Klara Findrik u svakom slučaju trebaju biti perjanice naše igre. Očekujemo kvalitetne igre i od mnogih igračica koje su ove godine završile osmi razred Katarine Repušić, Nine Leto, Ariane Lazarević, Ive Anušić, Žana Belošević, Dora Ševarac, Barbara Barišić te najmlađih predvođene Lucijom Mandić koja je nekoliko utakmica druge lige odigrala i prošle godine. Tu svakako na vrata prve postave, ali više na kadetskim i juniorskim natjecanjima , očekujemo da prorade i Marta Leović, Rea Sučić, Lucija Radolović i Mia Haršanji.

 MORAMO SA STUDENTICAMA PORAZGOVARATI

-           U našoj drugoligaškoj ekipi imamo i studentica koje su povremeno nastupale u proljetnom dijelu prošlogodišnjeg prvenstva. Sa svima njima ćemo obaviti razgovore da vidimo u kojem obliku i koliko ih možemo angažirati i ove godine uvažajući njihove obaveze na fakultetima. Najtanji smo na poziciji srednjih blokera. Želja nam je da netko od starijih igračica uskoči na te pozicije ili da odbojkašicu takvog profila dovedemo iz drugih klubova. Jako smo neiskusni i na mjestu tehničara i dijagonale, ali prema svemu sudeći ako budu naše mlade tehničarke dobro radile naredna dva mjeseca moći ćemo se osloniti i na njih. Za sada imamo nekoliko igračica koje su pristigli iz drugih osječkih klubova, ali o imenima još ne možemo govoriti  jer nisu zatražile ispisnice, a i nažalost radi se o igračicama koje igraju na mjestima koja su nam zauzeta a na kojima igraju Findrik, Rešetar i Pavlović. Imamo suradnju i sa ŽOK Osijek pa se nadamo, ako ne nađemo neko riješenje, da bi neka od igračica osječkog A2 ligaša igrala na dvojnu licencu. Nismo još odlučili da li ćemo s našom drugom ekipom igrati i 3. seniorsku ligu, ili pak mlađe kadetsku, a o čemu ćemo odlučiti u narednih mjesec dana. Bilo bi dobro igrati obje lige, ali bojimo se da to ni klub, a ni roditelji ne mogu pratiti. Imamo jako zanimljivu selekciju igračica koje polaze iduće školske godine 7. i 8. razred pa moramo paziti da donesemo što bolju odluku. Moramo znati i da se djevojke i roditelji jako boje tih sedmih i osmih razreda pa nam se često događa da zbog ocjena i učenja ne igramo kompletni. Upravo zato treba paziti da ne pretjeramo s igračkim obevazama. Neki osječki klubovi su najavili svoje povlačenje u 3. ligu pa nas je i nekoliko roditelja zvalo i pitalo za prelazak. Ali opet, je u pitanju da nema  sredjaka i dijagonale među tim igračicama. No, moramo i mi odmah reći svima koji misle doći da se ne zanosimo nikakvim ponovnim ulascima u 1b ligu. Ta 1b liga više nije jedinstvena,  po mnogima nije ni ništa jača od naše 2.lige, a tri puta je skuplja i obzirom da nemamo ambicije rušiti našeg A2 ligaša i napadati na tu ligu, nema potrebe ni igrati tu takozvanu 1b, a koja je u biti 3.liga po redoslijedu, ističu u Agrotehnici u kojoj se boje i polaznika u prve razrede srednje škole. U pravilu jedan dio se u jesen jako loše snađe i upravo tada deblji kraj izvuče sport.

        

       LIGA I ZA MLAĐE

u toj trećoj ligi bi mogli nastupiti s igračicama koje polaze sedmi i osmi razred. To su prije svega naš, da tako kažemo A program Lucija Mandić, Lara Tompa, Bruna Gutzmirtl, Helena Bošnjak, Nika Bartowski, Čendresa Vezaj, Sunčana Tribuljak, Sunčica Jurković, Lana Višević, Karla Forjan, Ema Zgonjanin, Tea Ribičić, Katarina Domjanović, Leonarda Bajraktarević, Ela Lazarević. Imamo i jedan dio igračica koji će nam preći u status rekreativaca jer ne mogu pratiti obaveze prema treninzima, ali mogu promjeniti i taj status u slučaju da tako odluče i nametnu se svojom igrom..

MINI ODBOJKA

igrati ćemo i mini odbojku. Nažalost, nemamo više par igračica rođenih 2003.godine koje su trenirale nekoliko godina i nisu dočekali svoju prvu igračku sezonu. Iz toga razloga s jako malo izlaznog godišta ove godine nastupamo u ligama mini odbojke. No, to će biti i dobra priprema za mlađe djevojčice da se pripreme za svoje sezone kada će biti izlazno godište.

.