Utorak, 15 Studeni 2022 15:25

U Osijeku održano višebojno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici - odlični rezultati i domaćih ritmičarki

Napisao 

Bravo Bruna , Nolla , Klara i Patricija čarobni team RONDA, zahvaljujemo se ekipi roditelja koji su nam pomogli u organizaciji ovakvog velikog natjecanja, objavio je KRŠG Rondo na svojoj fb stranici LINK NA FB STRANICU KRSG RONDO OSIJEK, a koji je za ovo natjecanje dobio od Grada Osijeka i puna dva dana glavnu osječku sportsku dvoranu, Gradski vrt.

krg drzavno3
Tamara Artić obranila je naslov seniorske prvakinje Hrvatske u višeboju ritmičke gimnastike. Članica varaždinske Vindije slavila je na PH u Osijeku s ukupno 110.950 bodova i to zahvaljujući najboljim vježbama s obručem, loptom i trakom, dok je imala 3. rezultat s čunjevima.
Viceprvakinja Hrvatske drugu godinu zaredom je Lana Sambol (GK Aura) sa 107.450 bodova (druga ocjena u sve 4 discipline), dok je njezina klupska kolegica Barbara Šelendić brončana sa 103.050 (najbolja s čunjevima, treća s obručem, loptom i trakom).
Kadetska prvakinja Hrvatske je Gita Žitković iz KRG Lede koja je slavila sa 80.750 bodova (najbolja s čunjevima i obručem), srebrna je Lorena Severec iz GK Maksimira sa 77.100 (najbolja s vijačom), a brončana Noemi Deanne Marcikić iz KRG Sirene (75.000), objavio je HGS.

Bianca Ema Gajšak iz GK Maksimira višebojska je prvakinja Hrvatske u juniorskoj konkurenciji, dok je najbolja mlađa kadetkinja Lucija Rukavina iz GK Aure. Prvog dana Višebojskog PH kojemu je domaćin osječki Gradski vrt u organizaciji KRŠG Rondo, Gajšak je slavila sa 89.400 bodova ispred srebrne Grese Ramadani (KRSG Poreč) i brončane Vite Franov (KRG Sirena).

Rukavina je s uvjerljivih 74.050 osvojila naslov u mlađekadetskoj konkurenciji, a i druge dvije medalje otišle su u Auru – srebrna je Larisa Jurca, a brončana Lara Mahmoud El Haty Hosny, piše u objavi HGS-a.

Odlične rezultate su ostvarile i osječke ritmičarke iako u konkurenciji mlađih kadetkinja nisu imale svoje predstavnice. No, zato su u konkurenciji 17 kadetkinja članice KRŠG Rondo iz Osijeka zauzele  14., 16. i 17. mjesto.

Kod juniorki je nastupila 21 ritmička gimnastičarka a Osječanke su osvojile 7.,9.,14.,15. i 20. mjesto. Osječanke ni na ovom natjecanju nisu imale Ivu Janjić, tako da je najbolje plasirana osječka seniorka na šestom mjestu.

LINK NA SVE REZULTATE VIŠEBOJNOG PRVENSTVA HRVATSKE U RITMIČKOJ GIMNASTICI

Izvor: HGS

KRG drzavno1