Subota, 10 Srpanj 2021 20:49

Kadetsko prvenstvo Hrvatske: KOP Retfala viceprvak u obje konkurencije, a KOP Osijek poražen u borbi za broncu

Napisao 

Kadetkinje Osijeka osvojile su drugo mjesto na klupskom prvenstvu Hrvatske, dok su kadeti postigli isti uspjeh. I dok su iz Osijeka i krenuli u želji da se dokopaju finala ekipe Retfale, iznenađenje je ulazak u polufinale mlade ekipe KOP Osijeka. No, u borbi za 3.mjesto izgubili su od Puljanki.

Suvereno i bez izgubljenog seta odbojkaškice na pijesku KOP Žnjan osvojile su ovogodišnje klupsko prvenstvo Hrvatske za kadetkinje. U finalu su se sastale s pjeskašicama KOP Retfala i ovogodišnje prvenstvo za djevojke rođene 2004. i mlađe zaključile pobjedom od 2:0. U prvoj utakmici par LucijanaTerze-Tia Kovčo pobijedio je Taisu Weinand i Ingu Rukovanjski koje su u drugom setu uspjele zaprijetiti ali je ipak na kraju rezultatom 21:19 pobjeda otišla na stranu domaćih odbojkašica. Na svojim terenima u Podstrani u drugoj utakmici finalnog ogleda Lea Rašić i Ana Burilović su s 21:11 i 21:9 potvrdile zlatnu medalju za KOP Žnjan i pobijedile Martu Šarčević i Leonardu Sudarić. U borbi za treće mjesto našle su se ekipe KOP Žal Banjole iz Pule i AOK Osijek. S obje pobijede od 2:0 brončanu medalju su osvojile Puljanke. Za KOP Žnjan nastupile su još Ivana Ćubelić i Marija Tabak. Za viceprvakinje iz osječke Retfale igrale su još Maja Škrtić i Gala Bereš. Za Puljanke nastupile su Mrkić, Rojnić, Orešnik i Šarić, a za četvrtoplasirane AOK Osijek Mrak, Đurišić, Rukovanjski, Kovačić, Mjertan, Vuletić i Floreani.

U muškoj konkurenciji KOP Čazma u sastavu Pirak, Zirdum, Ivanetić, Bradić, Kupsjak i Unić osvojili su prvo mjesto i titulu klupskog prvaka Hrvatske. Viceprvaci za ovu godinu su odbojkaši na pijesku KOP Retfale iz Osijeka u sastavu Šoš, Šmital, Mikolčević, Bečeheli i Brletić, dok su odbojkaši KOP Žnjan iz Splita Rožić, Bašić, Matijaca i Dugandžić osvojili brončanu medalju

/......POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE....../