Utorak, 20 Travanj 2021 07:09

Dva srebra za Esseker iz Zagreba s prvenstva Hrvatske

Napisao 

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u borbama i katama. Pvi nastup u seniorskoj konkurenciji su imali i naši  natjecatelji koji su tek prešli u kategoriju mlađih seniora. U katama su pojedinačno nastupili Patrik Kokić i Ivor Premec te Maja Skrenković koji su ostavili dojam o potencijalu na koji se mora računati.

 

kk eseker 2104

 

U borbama je nastupio Borna Gudelj u kategoriji do 84 kg u kojoj nastupa i olipiski kandidat Ivan Kvesić i sigurno je bila najjača kategorija  prvenstva.

 

Borna je tijesnim rezultatom od 2 : 1 izgubio četvrtfinalni meč i nije uspio doći do meča sa Kvesićem koji je slijedio iza toga, a koji bi mu sigurno bio poticajan.

 

U katama ekipno su nastupile Barbara Kokić, Maja Skrenković i Klara Cindrić i osvojile drugo mjestu.

 

Međutim prava borba se vodila u ekipnim nastupima seniora u kojoj  je ekipa Essekera  (Patrik Kokić, Ivor Premec, Mihael Ećimović)  nakon osvajanja sedmog mjesta na svjetskom i europskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji ušla u borbu za izbor nastupa na Europskom prvenstvu za seniore idući mjesec u Poreču.

Momci su u ravnorpravnoj berbi sa iskusnom seniorskom ekipom izgubili finalni meč ali ostaje dojam da je rezultat mogao biti i u našu korist. Ono što je sigurno je da ova mlada ekipa ima puno prostora za napredovanje i da već sada krećemo sa pripremama kako bi izborili nastup na Svjetskom prvenstvu koje se u studenom održava u Dubaju.