Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 19 Studeni 2015 22:23

ZINEDINE ZIDANE PREDSTAVIO ADIDAS BEAU JEU: SLUŽBENU LOPTU EUROPSKOG PRVENSTVA UEFA EURO 2016

Napisao 

Beau Jeu je inspiriran "prekrasnom igrom" i domaćinom turnira, Francuskom

Jedan od najpoznatijih francuskih nogometaša svih vremena, Zinedine Zidane na svojoj osobnoj Instagram stranici https://instagram.com/zidane/ predstavio je adidas Beau Jeu, službenu loptu s kojom će se igrati na UEFA EURO 2016TM  nogometnom prvenstvu.

 Lopta Beau Jeu (što na hrvatskom znači „lijepa igra“), svojim bojama podsjeća na domaćina Europskog prvenstva, Francusku. Na lopti prevladavaju boje francuske trobojnice, plava, bijela i crvena dok srebrna nijansa predstavlja popularni trofej kojeg će osvojiti najbolja reprezentacija. Slova E - U - R - O i brojke 2 - 0 - 1 - 6 također se ističu u pažljivo osmišljenom dizajnu.

 U razvoju lopte, koji je trajao duže od 18 mjeseci, adidas je preuzeo najbolje elemente popularne, ali i najispitivanije lopte dosad - Brazuce. Beau Jeu uključuje Brazucin inovativni i naširoko hvaljeni oblik panela, ali donosi i poboljšanja na površinskoj strukturi i blokiranju, što pruža poboljšani prihvat lopte i bolju vidljivost tijekom dodavanja. Do kraja 2015. godine Beau Jeu će službeno biti uručena nogometnim savezima čije se reprezentacije natječu na Europskom prvenstvu kako bi svi igrači mogli trenirati i igrati s loptom prije početka turnira.

lopta1

Brojni visokoprofilni igrači imali su priliku testirati loptu tijekom njezinog 18-mjesečnog razvoja. Lopta je oduševila Velšanina Garetha Balea koji je izjavio: "Već sam testirao Beau Jeu pri treniranju dugih udaraca, prolaza i trčanja u tempu. Ima briljantnu izvedbu. Ne mogu dočekati početak turnira." Ni španjolski vratar Iker Casillas nije ostao ravnodušan: "Već smo dobili Beau Jeu na korištenje na nekim intenzivnim treninzima. Kao vratar, važno je imati priliku preuzeti udarce u gol, vježbati zaustavljanje udaraca u okvir, odbiti, uhvatiti i baciti novu loptu. Beau Jeu će biti odlična na EURO 2016."

Danas će vrhunski ambasador „lijepe igre“, Zinedine Zidane sudjelovati i na predstavljanju nove lopte Europskog prvenstva koje će se održati na prvom svjetskom digitalno-nogometnom stadionu pod nazivom FUTURE ARENAu predgrađu Saint Denis, u Parizu. FUTURE ARENAje igralište za mali nogomet s projiciranim digitalnim nogometnim stadionom od nevjerojatnih 360° koji okružuje igrače koji se usude izaći na teren i iskusiti kakav je osjećaj igrati pred 50.000 obožavatelja. Digitalni fanovi će u realnom vremenu odgovoriti na svaki pokret na igralištu: golove vještinu i dinamiku igranja u stvarnom UEFA EURO okruženju. FUTURE ARENA bit će otvorena četiri dana (četvrtak, 12. - nedjelja 15. studenoga) i pružit će mladima iz cijele Europe priliku da igraju s novom UEFA EURO 2016TM loptom za fazu natjecanja po skupinama..

Preporučena maloprodajna cijena adidas Beau Jeu lopte iznosi 1.079 kn. Lopta je dostupna za kupnju od sutra (petak 13. studenoga) u odabranim adidas dućanima, a diljem Hrvatske od 24.studenog.