Ispiši ovu stranicu
Subota, 05 Siječanj 2019 18:02

OK Agrotehnika pojačana u proljetni dio druge lige, a ide i u napad na jedno od prva tri mjesta Slavonske lige

Napisao 

Ines Džebić, Tomislava Jelavić i Nikolina Degmečić nova su imena u osječkom drugoligašu OK Agrotehnika i za očekivati je znatno bolje igre nego li je to bilo u jesenskom dijelu u kojem je ekipa zauzela treće mjesto odole. I to je bolje nego li prethodne sezone, ali kako kaže trener Damir Rukovanjski, veći problem je što je mnogo igračica koje neredovite treniraju.

 

agt juniorke1

- Na početku sezone oslonili smo se na čak četiri igračice iz Bilja koje je ugasilo svoju ekipu. To je bio naš loš potez. Jedna, i to najbolja, odustala je već prije prve utakmice. Ostale djevojke nisu mogle redovito trenirati a svaka od njih je najmanje jednom u vrijeme kada treba igrati utakmicu završila je na infuziji u osječkoj bolnici. Uglavnom, rijetko smo ih uspjeli vidjeti na utakmicama, kao i na treninzima. One se, kako su izjavile, vraćaju u Bilje. Bilo je u klubu prijedloga da pošto se Bilje ne natječe, da tamo treniraju a igraju utakmice za nas, za sada to nije opcije jer to nitko iz Bilja nije ni zatražio. Ipak će nam trenutno najviše nedostajati kadetkinja Dora Eršetić, koja nas je ostavila svega sedam dana prije kadetskog prvenstva u kojem bi nam bila jako važna. Od novih igračica već znamo kako igra Ines Džebić jer je odlično odigrala tri utakmice u prosincu. Od prije znamo da i Tomislava Jelavić igra odlično što je i dokazala kada nas je na dvije utakmice igrajući za Strizovojnu doslovce razbila, a očekujemo da će i Nikolina Degmečić biti pojačanje. Ostale igračice su i dalje tu, iako problema s povredama imaju Helena Bošnjak i Inga Rukovanjski. Međutim, moramo dobro iskombinirati tko će igrati 2.ligu, tko Slavonsku ligu, a tko obje. Naime, u Slavonskoj ligi smo ušli u ligu za prvaka i očekuje nas deset utakmica koje su po jačini jedanke ovim u 2.ligi. Bilo je razgovara da bi neke igračice došle na kaljenje iz ŽOK Osijeka, ali to za sada više nije opcija jer smo popunjeni a teško da ŽOK Osijek može dati nekoga tko bi nas pojačao u 2. ligi. Prije bi nas zanimalo da to bude neka mlađa igračica i da bude pojačanje za Slavonsku ligu, ističe Rukovanjski.

Treninzi se održavaju u dvorani Gradski vrt i nekoliko osnovnih škola. Dio djevojaka je na feriju u svojim mjestima stanovanja pa ne treniraju, a dio je i na skijanju. No, sezona se nastavlja. Već idući vikend igramo tri utakmice kadetskog prvenstva, a vikend iza već počinje Slavonska liga. 2. liga se nastavlja 9. veljače pa je dosta još vremena za pripreme ali i za razgovor s još nekoliko naših igračica s čijim odnosom prema treninzima, kako kažu u OK Agrotehnika, nisu zadovoljni.

agt baranja 3 liga kadetkinje