Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 28 Studeni 2018 14:45

Pročitajte na što upozorava naš vrhunski sportski stručnjak

Napisao 
autor: preuzeto s SB online autor: preuzeto s SB online

Petar Kuterovac Jedan od naših najcjenjenijih kondicijskih stručnjaka i profesor Kineziologije upozorava na potpuno urušavanje sporta.

- Kompletan sustav treba mijenjati. Dat ću vam primjer iz plivanja, mog baznog sporta. U plivanju dosta djece odustaje na prijelazu iz osnovne u srednju školu jer ih obaveze u školi ubijaju. Drugi je veliki filter prijelaz iz srednje škole na fakultet jer je kod nas definitivno nemoguće studirati i baviti se organizirano sportom. Tu posebno gubimo vrhunski talentiranu djecu. Da bi netko mogao biti vrhunski sportaš, taj tjedno mora trenirati između 15 i 30 sati, a to je nemoguće za nekoga tko želi biti dobar i na našem fakultetu. Američki su fakulteti naprimjer složeni tako da potiču studente na sport, a ne da ih maknu od njega. Kod nas je sve naopako. To je užas..

- Znate, ni danas nisam načistu sam sa sobom kada gledam te tri medalje iz Rija. Ne znam trebam li se ponositi njima ili reći da je zahvaljujući tim medaljama samo osnažena potpuno kriva slika o hrvatskom sportu - iskreno će Pero Kuterovac.