Nedjelja, 25 Travanj 2021 20:03

Volmut i legice titulu prvaka zagrebačkoj Mladosti ipak će pokušati donijeti u trećoj utakmici

Napisao 

Ekipa Slavonki u zagrebačkoj Mladosti povela je glatko s 2:0 protiv Marine Kaštele i očekivalo se glatkih 3:0 i dodjela pehara. No, Čepinčanke Antonia Volmut i Katarina Pavičić, Vinkovčanke Klara Perić i Dinka Kulić, te Osječanka Mika Grbavica ipak su na kraju morale igrati peti set i izgubiti ga tako da će na svom terenu u Domu odbojke pokušati ostvariti tu drugu pobjedu koja donosi naslov prvaka države zagrebačkoj Mladosti.

 

Odigrale su odbojkašice trenera Milorada Krunića hrabar susret, u kojem su gubile 0-2 u setovima, no ipak smogle snage za preokret i u slijedeća tri seta kreirale iznenađenje. Iznenađenje koje se posebice očitovalo u petom setu u kojem su Zagrepčanke ostale na samo pet poena. Uzgred, zanimljivo je da je i u četvrtom i u petom setu ekipu trenera Leonarda Barića od starta sjajnim servisima načela Jelena Zdilar, u svakom setu serijom od pet poena.

 

Mladost je tako nastavila na neki način s neobičnim načinom gubitka susreta u dvorani u Kaštelima, jer su u 4. kolu Superlige na vrlo sličan način izgubile od Marine Kaštela s 2:3 nakon što su vodile s 2-0 u setovima, a navlas isto se ponovilo i u 14. kolu protiv ekipe Kaštela. Ta su dva poraza ujedno bila i jedina ekipi Mladosti u regularnom dijelu Superlige.

 

Trener Marine Kaštela, Milorad Krunić, nakon utakmice će sretan reći:

 

–  Odigrali smo hrabar susret jer je jedino to bila opcija. Izgarale su moje djevojke na terenu, željne pobjede, željne da izjednačimo seriju i onda u trećem susretu riješimo pitanje prvakinja Hrvatske. Mladost je odigrala svoju igru, no ova moja ekipa koja je odigrala sa srcem zaslužila je pobjedu. (----PROČITAJ CIJELI TEKST----)

odbojka.hr