Petak, 15 Travanj 2016 20:20

Zbog višeboja moram biti dobro pripremljena za sve rekvizite

Napisao 

Petra Ribarić, ritmička gimnastičarka iz Zagreba priprema se za državno višebojno provenstvo a i osvrnula se na protekla natjecanja. Pročitajte i što kaže o savladvanju treme, hvatanju koncentracije.

U protekla dva mjeseca bila sam na nekoliko natjecanja od kojih sam najzadovoljnija sa natjecanjem u Budimpešti i prvenstvom grada Zagreba. Sada se približava državno prvenstvo za koje se intenzivno pripremam. Pošto je to višeboj i bitan je zbroj ocjena svih vjezbi, moram biti podjednako spremna sa svim rekvizitima, stoga su treninzi vrlo teški. Nadam se da ću dobro izvesti viježbe, te ih pokazat onako kako najbolje znam, i nadam se visokoj dvorani zbog izvođenja rizika, rekla je uoči Prvenstva Hrvatske u višeboju koje se održava u Varaždinu. Petra koja nas je prošle godine predstavljala i na repreprezentativnim nastupima ispričala nam je i tome kako se priprema za natjecanja, kako je to kada se izađe pred sutkinje, ima li straha od greške i slično.ritmika petra ribaric1

- Trema je dio svakog natjecanja i nemože ju se izbjeci. Nije dobro kad je prejaka, ali nije dobro ni kada je nema. Najviše je prisutna pri izvedbi novih vježbi s kojima jos nisam bila na velikom broju natjecanja. Najgori dio mi je kada napravim grešku i onda mi je teško nastaviti. Pogotovo ako je greška na početku vježbe, jer me to izbaci iz ritma i poremeti koncentraciju i zato nakon prve greške često se dogodi i jos koja. Ako se to desi na vježbi koju prvu izvodim na natjecanju tada mi je teško se skoncentrirat na ostale koje slijede, ističe Petra koja je još dodala da se mora zahvaliti i profesorima jer imaju razumijevanja i pokasavam sto vise toga zapamtiti na satu kako bih imala poslije i nešto slobodnog vremena.