Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 04:41

Petra Ribarić pred Europsko prvenstvo u Minsku

Napisao/la  Damir Rukovanjski

Petra Ribarić, hrvatska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici je na Europskom prvenstvu  u Minsku gdje će nastupiti s dva rekvizita. To pravo ostvarila je trećim mjestom na državnom prvenstvu u Poreču prije desetak dana.

-       

rg petra3Na državnom prvenstvu u Poreču osvojila sam treće mjesto ali sa svojim nastupom nisam baš zadovoljna, no, greške se svakom mogu dogoditi. Sada imam novi cilj, a to je što bolji nastup na Europskom prvenstvu. Europsko prvenstvo se održava u Minsku, gdje sam već nastupala 2011.g. kada sam kao juniorka zajedno sa još pet naših gimnastičarki predstavljala po prvi puta Hrvatsku s grupnom vježbom (5 vijača) što je bilo predivno iskustvo, i veselim se ponovnom odlasku i nastupu u velikoj Minskoj areni. Godinu kasnije također kao juniorka još sam jednom sudjelovala na EP (u Rusiji) , ali taj put individualno u vježbi s čunjevima. Na ovom Europskom prvenstvu bi se željela predstaviti sa što je moguće boljim nastupom i uživati gledajući izvrsne gimnastičarke iz cijele Europe, uključujući i grupne juniorske vježbe koje su mi posebno zanimljive. EP u Minsku je odlična prilika za njihovu gimnastičarku Melitinu Staniutu  meni posebno dragu ali neće joj biti lako uz najbolje gimnastičarke iz Rusije,Ukraine, Azerbejdžana i drugih zemalja.

Ova ritmičarka KRG Zagreb počela je trenirati s pet godina, a na prvom međunarodnom turniru je nastupila već s osam godina. rg petra8

-          Ritmička gimnastika je postala moja velika ljubav i nikada nisam propuštala treninge, pa se moja upornost isplatila. Do sada sam bila pet puta višebojska prvakinja Hrvatske, te isto tako sam i na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske osvajala prva mjesta i sa nekoliko rekvizita, a najviše mi je ostalo u sjećanju kada sam kao kadetkinja 2010.g osvojila šest zlatnih medalja  u vježbama bez rekvizita, vijači, s obručem, loptoma, čunjevima, te trakom, ističe Petra Ribarić, inače učenica X. gimnazije Ivan Supek u Zagrebu a o tome kako je trenirati ovako težak i zahtjevan sport i ići u gimnaziju kažže:

-          Jako se trudim kao i svi aktivni sportaši uskladiti treninge i natjecanja sa školskim obavezama. Ne volim izostajati iz škole, jer nema uvijek razumijevanja za to od strane profesora. S ocjenama u školi nemam problema, pa vjerujem da ću moći upisati željeni fakultet. Za sada planiram upisati kineziološki fakultet, iako nisam jos sasvim sigurna, da je to i konačna odluka ističe Petra koju ovih dana očekujemo gledati u Minsku.

POGLEDAJTE SNIMKU GRUPNE VJEŽBE IZ 2011

Video sadržaj