Četvrtak, 07 Kolovoz 2014 20:33

OK Agrotehnika platila dugove i nastavlja igrati 1b ligu

Napisao 

S datumom 7.8.nemate više nikakvog duga i poslana je obavijest natjecateljskoj komisiji, glasila je obavijest dobivena od Valerije Špiček, koordinatorice općih poslova Hrvatskog odbojkaškog saveza upućenom na mail adresu Odbojkaškog kluba Agrotehnika. To znači i da ovaj osječki 1b ligaš, koji je i stari ligaš u tom natjecanju nastavlja sa svojim nastupom u tom rangu natjecanja.

-    Teško je bilo. No, prijatelji ostaju prijatelji i oni su nam pomogli da platimo kotizaciju, licence za igračice iz drugog dijela sezone. Sve je to koštalo 5.180,00 kuna, a toliko košta svaka polusezona. Nama je to mnogo. Ali na svu sreću u ovim recesijskim vremenima su 1b ligu podijelili na tri skupine pa neće biti dugih putovanja na more, ističu u Agrotehnici.
Liga se ovoga puta proteže od Istočnih granica Hrvatske do Slovenske, a najdalje putovanje bi bilo do Karlovca. To je izdrživo. U klubu ističu i veliki problem što savez zahtjeva igranje u gostima s 12 igračica što je presedan u Europi i Svijetu gdje u tim rangovima možete doći igrati s manje igračica. To je nezamislivo u amaterskim klubovima gdje igračice studiraju i idu u srednju školu. No, vidjeti će se još što će bit is tom nerazumnom odredbom.
-    Isto tako mi nemamo ni profesionalnih trenera u našem klubu. Ipak smo mi 1b liga, a to je treći rang natjecanja u hrvatskoj odbojci. Može vam se dogoditi realno da šef s posla ne pusti trenera. Kapetanica ne može po samo hrvatskim pravilima voditi ekipu i izgubili ste utakmicu, ističe Ana Jakić, glasnogovornica kluba.
U Agrotehnici ističu da imaju kadar za slijedeću sezonu. Ali se sada počinju buditi okolni prvoligaši koji nemaju svojih igračica i pozivaju igračice Agrotehnike u svoje redove. Dakako, oni ih za razliku od osječkog kluba mogu plaćati pa je razumljivo da će neke od njih otići, trbuhom za kruhom.

autor: Jakob DREER
  logo euroherc

 

odbojka.hr