Subota, 20 Lipanj 2015 20:54

KOP Retfali bronca s državnog prvenstva

Napisao 

Veliku radost i veselje na kraju utakmice s HAKOP Mladost iz Zagreba u borbi za brončanu medalju iskazale su Lara Tompa, Ela Lazarević, Sunčica Jurković, Lucija Mandić, Sunčana Tribuljak i Karla Forjan. Imale su i razloga. Osvojile su treće mjesto na prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku u kategoriji najmlađih kadetkinja.

IMG 6068

- To je bila ekipa za zlatnu medalju. U polufinalu smo od KOP Split ispali za samo jedan poen. Na kraju utakmice u utakmicama sa Splitom bili smo 1:1, u setovima 3:3, no odlučio jedan poen na stranu mladih Spličanki, kaže trener osječkih pjeskašica koji se požalio i da je došao s nekompletnom ekipom jer je nekoliko igračica otkazalo put na Jarun svega par dana prije prvenstva.

-       -   Očito im još nije jasno što donosi državno prvenstvo. No, što je tu je. I ovako smo po mom mišljenju bili najbolji. No, mi u Osijeku nemamo uvjeta za treniranje i igranje na pijesku. Sve mreže su skinute na našim terenima koji su inače neadekvatni a grad nam je odbio i korištenje terena u Retfali koji stoje prazni. I u toj svojevrsnoj mini odbojci je teren dosta malen a na što mi nismo navikli. Da nije bilo tih sitnih pehova mi bi igrali u finalu i zasigurno se u Osijek vratili sa zlatom. No, i ovo je veliki uspjeh kojemu se iskreno svi veselimo.

IMG 6056

U grupi je KOP Retfala prvo bila s ekipama HAKOP Mladost i KOP Zagreb. Tu su igrali po sistemu svatko sa svakim po dvije utakmice s različitim parovima i s oba protivnika postignu je maskimalni rezultat. Dva pu po 2:0 u obje utakmice. U polufinalu smo imali već opisanu borbu s, kasnije prvakom Hrvatske, KOP Splitom. U borbi za treće mjesto smo ponovno naletjeli na Mladost i ponovili rezultat s dvije pobjede u dva seta.

Konačni redoslijed

1.       KOP Split

2.       KOP Vrapče Zagreb

3.       KOP Retfala Osijek

4.       HAKOP Mladost Zagreb

5.       KOP Zagreb

6.       KOP Feniks

7.       KOP Jarun

IMG 6182

odbojka.hr