Predivan dan i odlično igre osječkih pjeskašica na prvenstvu Hrvatske za mini odbojku na pijesku i kadetkinje. Mini odbojkašicama Sari Đurišić, Barbari Mandić, Ani Vuksan, Heleni Floreani, Luni Kraljik i Ingi Rukovanjski za dlaku je izbjeglo polufinale i borba za medalju na prvenstvu Hrvatske. U odlučujućem setu protiv ekipe Zagreba Inga Rukovanjski i Luna Kraljik pobijedile su svoje suparnice s čak 21:8. No, za prolaz u finale bila je potrebna pobjeda od 21:6 što se činilo nemoguće na početku utakmice ali su najmlađe Osječanke skoro napravile veliko iznenađenje.

Čendresa Vezaj, Lara Tompa, Lucija Mandić pokušati će uz pomoć Eme Zgonjanin, Katarine Domjanović, Dore Đurišić, Larise Darojković, Sunčice Jurković, Inge Rukovanjski i Lune Kraljik pokušati ostvariti što je moguće bolji rezultat na kadetskom prvenstvu države koje se u subotu održava na terenima na Jarunu u Zagrebu.

Ana Vuksan, Sara Đurišić, Inga Rukovanjski, Luna Kraljik, Helena Floreani i Barbara Mandić šest su osječkih odbojkašica rođenih 2004. i 2005. godine koje će pokušati ostvariti što je moguće više pobjeda na klupskom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku. Po prve poene i setove na pijesku Jaruna kreću već u 8.30 u subotu ujutro

Katarina Pavičić, Nikolina Božičević, Lucija Mlinar i Samanta Fabris i ostale upisale su se u povijest hrvatske odbojke sjajnom igrom protiv reprezentacije Rusije u Osijeku. Izgubila je hrvatska 3:1, djelom i greškama, namjernim ili ne namjernim, ruskog selektora ali djevojke nisu Rusiji taj set. Naime, selektor Rusije imao je cjele kvalifikacije jasnu strategiju. Igra s dva libera. Galkina kada se prima servis, a Tretiakova obranu kada serviraju Ruskinje. Tada Galkina i Frolova perfektno prime svaki servis. Oko 20-tog poena u zonu 4 ulazi Gončarova, a na servis tehničar Pankova. I bez obzira na rezultat taj set ide u korist. Rusije. No, ruski selektor u trećem setu zamijenio je uloge libera, pao je prijem servisa, a ušla je Gončarova i ovoga puta dobila dva bloka od hrvatskih reprezentativki. I taj set dobila je Hrvatska koja je uz to odlično servirala, posebice Katarina Pavičić kojoj je servis bio odličan na obje utakmice koje je igrala.

Upravo odličnim servisima Katarine Pavičić, te jako dobrom obranom Nikoline Božičević uz konačno probuđenu Luciju Mlinar koja se pokazala u pravom svjetlu Hrvatska je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Japanu svladala Austriju koja je do sada igrala u odllčnoj formi. Austrijanke su dobro parirale, ali su na kraju u odlučujućem setu ostale i bez povrijeđene Nikoline Maros te su morale na kraju priznati poraz.

Mađarice su u svojoj trećoj utakmici došle do pobijede od 3:2 nad Hrvatskoj. Njima je to prva pobjeda, ali su do utakmice s Hrvatskom izgubile obje utakmice u petom setu. Rusija neočekivano izgubila set, a malo je falilo da Grčka uzme i još jedan.

<< Početak < Prethodno 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeće > Kraj >>
Stranica 5 od 21
odbojka.hr